By januari 17, 2017 10:49 am Read More →

Recept: Gezonde winterse kost: spaghetti met boerenkool

Roerdalen – Een gezond recept voor de wintertijd

Spaghetti met boerenkoolpesto

Spaghetti met Boerenkoolpesto, walnoten en parmezaanse kaas. Een heerlijk hoofdgerecht dat binnen 15-30 minuten klaar is.

Ingrediënten
100 gram diepvries boerenkool
50 gram walnoten
1 grote teen knoflook
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
150-200 gram volkoren spaghetti
½ citroen
Bereiding
Laat de boerenkool ontdooien. Breng water voor de spaghetti aan de kook.
Hak de helft van de walnoten grof en houd apart.
Pureer de rest van de walnoten met een staafmixer fijn. Pureer de schoongemaakte knoflook en de boerenkool mee. Voeg de olijfolie en de Parmezaanse kaas toe.
Verdun de pesto met een beetje kookvocht van de spaghetti en maak op smaak met wat peper, geraspte citroenschil en citroensap.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Doe de uitgelekte spaghetti terug in de pan en meng er de pesto door. Warm even door en verdeel over 2 borden. Strooi er de achter gehouden walnoten over.
Ingrediënten over?
Geraspte kaas: bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Bron(nen): Voedingscentrum
Voedingswaardetabel
Energie
685 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
35 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
8 gram
Zout
0,33 gram



Posted in: algemeen, recept, roerdalen