By november 30, 2010 11:26 am Read More →

Recept: hertenbief met rode kool

Roerdalen – Een recept voor de wildtijd: hertenbief met rode kool.

Ingredienten
4 hertenbieefstukjes van 125 g, bereid je favoriete rode kool en pep deze eventueel op met uitgebakken spekjes, gefruite uitjes en/of stukjes gebakken appel, 2 dl jus van 50 mill whisky
Bereiding
Maak de rode kool naar eigen smaak (of neem een glas van bij HAK of eigen merk) . Kneus de jeneverbessen en laat ze warm worden in een pannetje. Blus ze af met tweederde van de whisky. Doe de jus of wildfond er bij en laat inkoken tot een kwart.
Peper en zout de biefstukjes en braad zo rondom bruin aan in olijfolie en roomboter. Bij ± 3 minuten per kant blijven ze van binnen mooi rosé. Breng de biefstukjes over in een schaal en laat ze in een oven van 80°C een kwartiertje doorgaren.
Zeef de saus, zet nog even op het vuur, neem van de warmtebron af en klop er enkele klontjes koude boter en het restant whiskey doorheen. De saus mag niet nu meer koken.
Neem de biefstukjes uit de oven en snijd ze in dikke plakken. Maak eventueel met een staafmixer van de rode kool een mousse en schep deze op de borden. Leg de plakjes biefstuk daar overheen en lepel de saus over het gerecht.
Serveertip
Serveer bijvoorbeeld een romige puree van half aardappel en half knolselderij bij deze schotel, je weet niet wat je proeft!Posted in: recept, roerdalen