By november 9, 2017 3:42 pm Read More →

Recept: Vegetarische hamburger van pompoen en shiitake

Roerdalen – Hier van A Vogel een recept:Vegetarische hamburger van pompoen en shiitake
Geef ook je waardering!
Tijd: 20 min
Hoofdgerecht 4 p.
Een lekker alternatief voor een vlees-hamburger. De shiitake in de burger geven hem toch een hartige tint, een smaak die je in vegetarische producten vaak mist. Bijkomend voordeel voor moeilijke eters of kinderen die geen pompoen of shiitake lusten: de groente is minder zichtbaar en toch aanwezig!
Lili Genee Lili Genee
Ingrediënten
Vegetarische hamburgers van pompoen en shiitake
225 gram pompoen
100 gram shiitake paddenstoelen
400 gram kerstomaatjes
4 eetlepels olijfolie
150 gram witte bonen uit pot
1 kleine rode ui
1 teentje knoflook
½ komkommer
50 gram havermout
1 eetlepel rotikruiden
(kalium)zout of kruidenmix naar smaak
2 eetlepels ghee (of olijfolie)
4 sneetjes volkoren desembrood
kiemgroenten
Tips
Serveer er een frisse salade en bijvoorbeeld wat geroosterde zoete aardappels bij
Geen rotikruiden in huis? Maak dan je eigen mix met kardemom, kurkuma, peper, koriander, komijn en fenegriek
Voeg kruiden naar smaak toe en kies eens voor gejodeerd kaliumzout. Die smaak is even wennen, maar het is wel een stuk gezonder dan gewoon zout. Voor meer informatie over zout (natrium en kalium), zie pagina 122 van het boek ‘Vullen of Voeden’, vernieuwde editie 2017.
Hoe maak je vegetarische hamburgers?
1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Snijd de pompoen in blokjes en shiitake in kleine stukjes.

3. Leg de tomaatjes in een grote ovenschaal.

4. Meng de pompoen en shiitake met de olijfolie en leg ze naast de tomaatjes in de ovenschaal.

5. Zet de schaal 30 minuten in de oven tot de pompoen gaar is.

6. Snipper ondertussen de uien en knoflook fijn en snijd de komkommer in plakjes.

7. Meng de bonen met de pompoen en de shiitake (houd de tomaat apart) en prak fijn met een vork of een stamper.

8. Meng de ui, knoflook, rotikruiden en havermout erdoor en breng op smaak met kaliumzout of een kruidenmix (bijvoorbeeld herbamare).

9. Vorm vier hamburgers van het mengsel.

10. Smelt de ghee in een koekenpan en bak de hamburgers hierin.

11. Leg de sneetjes brood op vier borden en verdeel de tomaat en de komkommer erover.

12. Leg de hamburger erop en strooi er wat kiemgroenten over.

Ik hoop dat je dit recept gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #natuurlijkgezond en #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!



Posted in: algemeen, recept, roerdalen