By december 21, 2016 2:07 pm Read More →

Roerdaljournaal.nl : recept konijn in 1,5 uur klaar…

Roerdalen – Hier volgt van Roerdaljournaal.nl konijntecept in anderhalf uur klaar:
Land van herkomst Belgie
Categorie Wild
Aantal personen 4
Bereidingstijd 1 uur en 30 minuten
Receptenboek van Robancona

Ingrediënten

1 konijn van ongeveer 1200 gram, versneden
250 gram vers spek, ontzwoerd en in dobbelsteentjes
2 flinke uien, in ringen
2 takjes verse tijm
1 laurierblad
een bosje peterselie
enkel zwarte peperkorrels
1 fles Leffe bruin (75 cl)
boter
zwarte peper uit de molen
zout

BereidingswijzeE

Smelt een flinke klont boter in een ruime pan en fruit hierin de spekblokjes kort aan. Neem uit de pan en houd opzij. Laat nu in dezelfde pan de konijnenstukken aan alle kanten mooi bruin kleuren. Doe de spekblokjes terug bij het konijn.
Voeg vervolgens de uiringen, laurier, tijm en de peperkorrels toe. Kruid flink met peper en zout naar smaak. Overgiet met het bier en draai het vuur laag. Laat dit zo ongeveer 1 uur pruttelen onder gesloten deksel tot het vlees gaar is.

Neem de konijnenstukken uit de pan en houd warm. Werk de saus af met sausbinder en verse peterselie. Giet over de konijnenstukken en dien onmiddellijk op.

Serveer er gekookte (gestoomde) aardappeltjes bij en appelmoes.

Eet smakelijk!



Posted in: recept, roerdalen