By januari 31, 2012 3:44 pm Lees verder →

12 aanhoudingen in drugszaak M-Gladbach-Venlo

Monchengladbach/Venlo – : De politie in Monchengladbach en Venlo hebben 12 personen aangehouden in een drugszaak. Een van de 12 personen komt uit Venlo en betreft een 22-jarige man. De andere 11 personen komen uit Duitsland. Aanleiding voor het ingestelde onderzoek was een inbeslagname van 10 kg amfetamine op 23 september. De drugs werden aangetroffen in een camper op het Lambertusplein in Blerick. Door goede samenwerking tussen de Duitse en Nederlandse politie konden uiteindelijk 12 mensen worden aangehouden. Het onderzoek loopt nog. De aangehouden Nederlander is niet dezelfde persoon die 23 september werd aangehouden.

Mediabericht van 23 september:
Politie neemt 10 kg amfetamine in beslag

Blerick – De politie heeft vrijdag 10 kg amfetamine in beslag genomen bij een actie waarbij het Straatteam betrokken was. Er werden drie personen aangehouden. Het gaat om een 30-jarige vrouw en een 53-jarige man, beiden uit Mönchen Gladbach en een 22 jarige man uit Blerick. Het drietal is na aanhouding voorgeleid en in verzekering gesteld.
Het Straatteam kwam de amfetamine op het spoor door een onderzoek dat werd ingesteld nadat er, via de wijkagent van Blerick, meldingen binnen kwamen dat er mogelijk in verdovende middelen werd gehandeld op het Lambertusplein.
De genoemde camper werd afgelopen vrijdag gezien en daarop vatte de politie post. Bij overdracht van de drugs kwam het Straatteam in actie die vervolgens resulteerde in de drie aanhoudingen. In de camper werd de amfetamine aangetroffen en in beslag genomen. Behalve de amfetamine die een straatwaarde heeft van zo’n 10.000 euro werden ook nog een camper en een personenauto in beslag genomen.Posted in: politie