By oktober 10, 2012 5:24 pm Lees verder →

13 tips via tv na diverse zwaar criminele delicten met grijze BMW 550 i

Venlo – De politie heeft op dit moment in totaal 13 tips binnengekregen na de uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdag 9 oktober. Hierin werd aandacht besteedt aan een overval op de Spoorstraat in Venlo. Bij deze overval is een grijze BMW 550i gebruikt die bij meerdere misdrijven in de regio voorkomt. Alle tips worden meegenomen in het onderzoek. Over de inhoud van de tips worden geen uitspraken gedaan.

Tips doorgeven over deze zaak kan via 0900 8844. Anoniem kan er ook informatie aan de politie worden gemeld via Stichting M. (0800 7000).

Lees hieronder het verhaal zoals in Opsporing Verzocht is gemeld:

Donderdag 5 april wordt in het Julianakanaal bij Echt een grijze BMW 550i uit het water gehaald. Uit onderzoek blijkt dat de auto zondag 28 augustus 2011 is gestolen in Vorstenbosch van een autohandelaar. Hier gingen 2 mannen ’s avonds, samen met de eigenaar, een proefrit maken met de auto. Ineens trokken de mannen een pistool en werd de autohandelaar de auto uitgewerkt. De BMW reed hard weg, gevolgd door een VW Golf R 32. Na deze dag zijn er meerdere criminele activiteiten gepleegd met deze auto.

BMW 550i
Het gaat om een grijze BMW 550i met opvallende velgen en een schuifdak.

Overzicht zaken betrokkenheid BMW 550i
Sowieso spelen alle zaken zich in 1 bepaald gebied in Nederland af: Zondag 28/08-2011 Diefstal BMW in Vorstenbosch Donderdag 29/12-2011 Diefstal kentekenplaten in Venray Donderdag 05/01-2012 beroving echtpaar in Venlo Maandag 06/02-2012 Inbraak tankstation in Gennep Donderdag 05/04-2012 Aantreffen BMW in Julianakanaal in Echt

Beroving echtpaar
Een gepensioneerd Duits echtpaar had die dag een afspraak bij ING bank aan de Keulsepoort in Venlo om waardepapieren in te wisselen voor contant geld. Na de afspraak lopen ze naar hun auto. Op dat moment komt de grijze BMW hard aanrijden. De chauffeur stapt uit, pakt de man, gooit die op de grond en grist zijn schoudertas met geld van de achterbank. Vervolgens stapt de dader weer in de BMW en rijdt weg. Terwijl de eerste dader de man berooft, houdt zijn bijrijder een chauffeur van een auto die achter hen staat onder schot.

Nassaustraat
De daders kwamen uit de Nassaustraat gereden en reden direct op de slachtoffers af. Waar de daders geparkeerd stonden in de Nassaustraat, hadden zij geen zicht op de bank. Ze moeten dus van iemand een teken hebben gekregen dat ze moesten gaan rijden.

Getuigenoproep Venlo
De politie roept specifiek 2 getuigen op die op bewakingsbeelden staan omdat ze tijdens de overval in de Spoorstraat liepen. Zij kunnen iets belangrijks hebben gezien. Ook wil de politie graag alsnog spreken met getuigen die de mannen op die 5e januari in de BMW op de Koninginnesingel tegen het verkeer in hebben zien rijden en die nog niet met de politie hebben gesproken.

Gestolen kentekenplaten
Ten tijde van deze overval had de BMW niet meer het oorspronkelijke kenteken, maar het kenteken 18-VZB-6 en die kentekenplaten zijn een week voor de overval op 29 december 2011 gestolen in Venray.

Vlucht na beroving
De BMW vlucht vervolgens over de drukke Koninginnesingel, maar komt vast te staan in het verkeer. De chauffeur gaat naar de andere weghelft en rijdt dan tegen het verkeer in. De bijrijder zwaait ondertussen met zijn wapen uit het raam om iedereen op afstand te houden.

Roermondsepoort
Zo lukt het ze om even verderop via de Roermondsepoort, linksaf de Professor Gelissensingel in te slaan waar ze uit het zicht verdwijnen.

Schoudertas
Om 12.00 uur die 5de januari wordt de BMW in Belfeld en Reuver gezien en vervolgens wordt in Belfeld de lege schoudertas van het Duitse echtpaar gevonden. Daarna volgen de ontwikkelingen elkaar snel op. De BMW wordt vlak erna in het plaatsje Reuver gespot. Dan verdwijnt de BMW, maar even later ziet een getuige een inzittende van een donkere Audi A3 even de bosjes aan de Prinsendijk in verdwijnen. Dit meldt de getuige een de politie en die vindt op die plek de exacte buit van de overval.

Inbraak tankstation
Om 01.20 uur in de nacht van zondag 5 op maandag 6 februari komt de grijze BMW in Gennep bij een tankstation op de Kleefseweg/Venzelderheide aanrijden. De inzittenden forceren de deur van de shop en proberen het kantoortje binnen te komen. Na enige tijd krijgen ze het raam open en glipt een van hen naar binnen. Die krijgt de kluis open en na korte tijd vertrekken de daders weer met een aanzienlijk geldbedrag.

Vlucht na inbraak
De BMW heeft waarschijnlijk tijdens deze inbraak nog steeds het kenteken 18-VZB-6. Hetzelfde kenteken dus als tijdens de beroving in Venlo. Na deze inbraak verlaten de daders het tankstation zonder kentekenplaten.

Vindplek kentekenplaten
Tijdens kluswerkzaamheden aan het dak van het gebouw naast het tankstation werden de kentekenplaten een paar maanden later gevonden.

Daders
Bij deze inbraak staan eigenlijk voor het eerst de daders op bewakingsbeelden. Vermoedelijk zijn dit dus dezelfde daders als bij de eerdere overvallen. Te zien is dat één van de daders wat forser is dan de andere.

Reuver
De BMW is na de overval naar de omgeving van Reuver gereden, maar niemand heeft nog met de politie gesproken dat hij/zij de auto toen of na die dag daar nog heeft gezien. Misschien is hij ergens in een loods of garage gezet en dat zou de politie dan graag willen weten.

Omgeving
Ook heeft de politie de indruk dat de daders een band met die buurt hebben of dat ze uit de omgeving komen omdat ze daar naartoe zijn gevlucht en hebben ze de BMW daar tussen 28 augustus 2011 en 5 april 2012 vaker geparkeerd.

Vragen politie
– Wie (her)kent de daders aan de hand van de bewakingsbeelden en natuurlijk in relatie tot de grijze BMW met opvallende velgen? Bovendien hadden de daders na deze inbraak bij het tankstation in februari behoorlijk wat geld te besteden.

– Wie heeft informatie over de plekken waar de BMW 550i in de periode van 28 augustus 2011 en 5 april 2012 gestald is geweest en/of wie er in die periode gebruik maakte van die auto?

– Wie herkent zichzelf in de getuigenoproep van de beroving van het Duitse echtpaar?Posted in: politie, roerdalen