pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 13, 2012 11:05 am Lees verder →

18 Nederlandse en 12 Duitse natuur- en landschapsgidsen Meinweg

Roerdalen – In het kader van het INTERREG IV A – project ‘Nationaalparkregio MeinWeg’ zijn in samenwerking met de Natur- und Umweltschutzakademie NRW (NUA) 18 Nederlandse en 12 Duitse deelnemers opgeleid tot gecertificeerde, grensoverschrijdende natuur- en landschapsgids binnen de Nationaalparkregio Meinweg.

De workshop vond plaats in twee weekenden en een complete week. Het programma bestond uit lezingen, excursies en rolspellen. De grensoverschrijdende gidsen maakten daarbij kennis met de natuur, landschap en cultuurgeschiedenis van de Nationaalparkregio MeinWeg, grondslagen van voorlichting en communicatie en de planning van excursies.

Zowel de verschillen van natuurbeleid in Duitsland en Nederland als ook de culturele verschillen tussen Duitsers en Nederlanders kwamen aan de orde. Aan het eind moesten de deelnemers een schriftelijk examen doen en een mondelinge presentatie geven over een bepaald excursiethema. Alle deelnemers zijn geslaagd en hebben hun certificaat in ontvangst mogen nemen.

In de toekomst zullen de grensoverschrijdende gidsen excursies en rondleidingen met verschillende thema’s in de Nationaalparkregio aanbieden. Tevens bestaat de mogelijkheid voor particulieren (gasten en bewoners v. d. Nationaalparkregio MeinWeg) de gidsen in te huren. Voor verdere informatie kunt u terecht bij de projectcoördinatie: Silke Weich, Grenspark Maas-Swalm-Nette, Godsweerderstraat 2, 6041 GH Roermond, Tel. 0031 475 386492, [email protected] of Peter Niehoff, NABU Naturschutzstation Haus Wildenrath e. V., Naturparkweg 2, 41844 Wegberg-Wildenrath, Tel. 0049 2432 9073900, [email protected]

Het project Nationaalparkregio MeinWeg wordt gesubsidieerd (50 %) uit het INTERREG IV A programma Deutschland-Nederland. De deelstaat Nordrhein-Westfalen en de provincie Limburg subsidiëren elk 15 %. De resterende financiële middelen (20%) worden bijgedragen door de projectpartners. Het project wordt begeleid door het programmamanagement van de euregio rijn-maas-noord. Projectpartners zijn de gemeenten Roerdalen, Roermond, Wassenberg en Wegberg, het Regionalforstamt Niederrhein, Staatsbosbeheer regio zuid, Overlegorgaan Nationaal Park de Meinweg, NABU Naturschutzstation Haus Wildenrath en het Grenspark Maas-Swalm-Nette.Posted in: roerdalen, roermond