pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 10, 2012 1:52 pm Lees verder →

2600 Limburgse scholieren, waaronder Schondeln Roermond – in project IRun2BFit

Roermond – 2600 jeugdigen in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar op acht Limburgse scholen , waaronder Bisschoppelijk College Schöndeln in Roermond, doen dit jaar mee aan het project IRun2BFit. Dat is een lesprogramma van tien weken om inactieve scholieren op middelbare scholen op een eigentijdse manier aan het bewegen te krijgen. De Provincie Limburg is mede-financier van dit project.
Acht scholen hebben zich inmiddels aangemeld

Jeugdigen zitten vaak te veel en doen niks aan sport. Ook stoppen ze vaak met georganiseerde sporten als ze naar de middelbare school gaan. Om die reden is het programma IRun2BFit ontwikkeld, vrij vertaald: Ik ren om fit te zijn. “Het leert deze kinderen op een trendy wijze dat het juist leuk is om te sporten waardoor ze vanzelf fitter en gezonder worden,” zegt sportgedeputeerde Theo Krebber.

De acht scholen dei meedoen zijn: het Valuas College in Venlo, het Blariacum College in Blerick, Scholengemeenschap Ursula in Horn, het Bisschoppelijk College Schöndeln in Roermond, Porta Mosa College en het VMBO Porta Mosana in Maastricht, het Emma College en het Grotius College in Heerlen. De stichting IRun2BFit, de deelnemende onderwijsinstellingen, gemeenten en plaatselijke atletiekverenigingen begeleiden het lesprogramma. De verwachting is dat een behoorlijk aantal kinderen na deelname lid wordt van een atletiekvereniging.

Het programma van ‘leren en doen’ is een vakoverstijgend lesprogramma van tien weken. De basis wordt gelegd in de lessen biologie, lichamelijke opvoeding, maar ook bij wiskunde, expressievakken, muziek en Nederlands. Het is een kant en klaar programma waarmee docenten en leerlingen direct aan de slag kunnen. Zo wordt tijdens de lessen onder andere duidelijk gemaakt wat er tijdens het sporten gebeurt met het hart, de longen en zintuigen.
De praktijk bestaat uit hardlopen waaraan iedereen gemakkelijk kan meedoen. De kinderen krijgen allemaal een eigen hartslagmeter waarmee ze het effect van hun inspanningen direct kunnen zien. De trainingen monden uit in sportieve en gezellige finale waarin ze een duurloop maken van vijf kilometer.
De kosten per jongere bedragen € 30,- per jaar. Het project duurt drie jaar. De Provincie draagt € 63.000,- bij in de kosten. De rest wordt door scholen, gemeenten en andere sponsoren betaald. In de afgelopen jaren hebben al 19.000 jongeren in andere provincies deelgenomen aan dit programma. Onderzoek heeft aangetoond dat IRun2BFit effect heeft. Deelname leidt tot een betere fitheid van jongeren. Bovendien blijft 35 procent van de deelnemers ook daarna sporten.Posted in: roermond