pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 26, 2012 1:03 pm Lees verder →

27 nov. in Posterholt Informatieavond Hart voor Hart Roerdalen: bestemd voor heel Roerdalen

Roerdaledn – Op dinsdag 27 november vindt in Cultureel Centrum De Beuk in Posterholt een informatieavond plaats over Hart voor Hart Roerdalen. De avond begint om 20.00 uur en is toegankelijk voor alle inwoners uit Roerdalen die meer willen weten over dit belangrijke systeem op het gebied van burgerhulpverlening.

Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig.

Hart voor Hart Roerdalen is een project dat uit twee netwerken bestaat. Het eerste netwerk wordt gevormd voor vrijwilligers, mensen met een reanimatie- of AED-diploma die burgerhulp kunnen verlenen bij een hartstilstand. Het andere netwerk bestaat uit zorgvuldig over de kernen verspreide AED’s (automatisch externe defibrillatoren) die bij een eventuele reanimatie door de vrijwilligers ingezet kunnen worden.

Succesvol
Met het systeem kan heel snel hulp worden verleend als iemand een hartstilstand heeft. In Roerdalen hebben zich al veel vrijwilligers aangesloten. Het is zelfs zo dat Roerdalen, op Leudal na, in Noord en Midden–Limburg in verhouding met het aantal inwoners de meeste vrijwilligers bij het burgerhulpsysteem heeft. Dat is mooi want alleen met voldoende vrijwilligers kan het systeem succesvol zijn. Immers, hoe meer vrijwilligers zich hebben aangemeld, hoe sneller iemand ter plekke kan zijn.

Word ook vrijwilliger!
Toch is in het netwerk nog ruimte voor een aantal vrijwilligers. Het systeem is nog niet zo uitgebreid dat in de hele gemeente een vrijwilliger binnen korte tijd bij een slachtoffer kan zijn. Iedereen met een reanimatie en/of AED-diploma en iedereen die bereid is deze diploma’s te halen, kan zich bij het netwerk aansluiten. Heeft u interesse, meld u dan aan!

Meer informatie
Meer informatie over burgerhulpverlening en over deze informatieavond staat op www.burgerhulpverleninglimburg.nl. U kunt ook contact opnemen met de EHBO vereniging uit Posterholt, Melick, Herkenbosch of Montfort. Of bel met Pierre Boosten van Gemeente Roerdalen via (0475) 538 888 of met Theo Schrijnemaekers of Sanne Manders van Burgerhulpverlening Limburg via (088) 033 0250.Posted in: roerdalen