pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 26, 2012 7:07 am Lees verder →

Woensdag 27 juni Nachtzwaluwen-excursie De Meinweg

 

Herkenbosch – Op zoek naar nachtzwaluwen. Over dat thema worden ook dit jaar na het succes van afgelopen jaren, in Nationaal Park De Meinweg weer een tweetal excursies georganiseerd en wel 27 juni om 21 uur.
Deze zeldzame en mooie vogels komen nog voor op De Meinweg. Onder leiding van een ervaren gids zal geprobeerd worden om deze bijzondere en typische dieren te ontdekken.

Nachtzwaluwen zijn vogels, die zich thuis voelen in het Meinweggebied. Met hun kleine snavel en lange spitse vleugels doen ze aan een zwaluw denken, maar ze zijn echter geen familie. Het zijn typische schemer- en nachtactieve vogels, die broeden langs droge en warme bosranden, vooral nabij dennenbos en langs heidevelden. Door hun schorsachtige verenkleed vallen ze bijna niet op. Maar het meest kenmerkende aan deze soort is de zang van het mannetje: een soms urenlang aanhoudend monotoon geratel, dat klinkt als een luid, snorrend err-urr-err-urr, en dat alleen afgewisseld wordt met een zwak gereutel.

Op woensdag 27 juni staat een gids van Staatsbosbeheer om 21.00 uur klaar op de parkeerplaats bij de spoorwegovergang in de verharde Meinweg. De kosten voor de excursie bedragen € 6,00voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot 12 jaar. Om de kans op succes zo groot mogelijk te houden, is de groepsgrootte beperkt tot slechts 15 personen. Van te voren opgeven is dus vereist. Dat kan aan de balie van het Bezoekerscentrum, via [email protected] of op telefoonnummer (0475) 528500.

Voor meer informatie kunt u bellen met Staatsbosbeheer in het Bezoekerscentrum De Meinweg, tel. (0475) 528500.Posted in: roerdalen