pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 4, 2012 6:28 pm Lees verder →

27ste Annendaalloop 2013 staat gepland op 20 januari 2013; dit jaar donatie Hartstichting

Posterholt – Het is alweer alweer voorbij, de Annendaalloop 2012.
De uitslagen van deze editie zijn te vinden onder http://www.lopersgroepposterholt.nl/uitslagen-2012/ en ook op de site van www.roerdaljournaal.nl
Maar niet getreurd, want voor zondag 20 januari 2013 staat de “klassieker” weer op de agenda.
Er is het afgelopen jaar veel gebeurd. In februari 2011 werden we getroffen door het plotselinge overlijden van onze vriend en medeorganisator Bert Vergoossen vlak na de 25e jubileumeditie van de Annendaalloop; een mokerslag voor zijn familie, de gehele Postertse gemeenschap en onze Lopersgroep. Bert behoorde in zijn gloriejaren tot de limburgse amateurtop en vanuit die sportgedachte wilde Bert ook niets liever, dan elk jaar weer op een iets betere manier de Annendaalloop organiseren.
Met het oog op de gebeurtenissen rond Bert en recentelijk Loek Zijlstra, had het Annendaalloopcomité er dit jaar voor gekozen om voor de senioren geen herinneringen uit te reiken, maar in plaats daarvan een donatie te doen aan de Hartstichting.
De sponsoractie voor de Hartstichting heeft € 600,- opgebracht. Daarvoor hartelijk dank aan alle deelnemers namens de Hartstichting en het Annendaalloopcomité! Ook dankt de organisatie voor de extra donaties en een speciaal woord van dank gaat aan het juryteam van atletiekvereniging Swift, die hun dagverdiensten geheel aan de Hartstichting hebben gedoneerd.
Het afgelopen jaar heeft het Annendaalloopcomité met name ingezet op vernieuwing van de website en de aan het programma toegevoegde G-loop.
Daarnaast is het organiserende Annendaalloopcomité uitgebreid en bestaat thans uit de volgende 7 personen:
Jeroen Bergman – Voorzitter
Mario Veelen – Parcours en vrijwilligers langs het parcours
Michael Sira – Jeugdloop en G-loop
Jos Coenen – De Beuk en vrijwilligers in De Beuk
Robert Kleijnjans – Website en wedstrijdsecretariaat
Angela Cloudt – Keuken
Cees Bontekoe – PR
Wilma Rusman:”Annendaalloop is een Klassieker”
,,Wat de halve van Egmond aan Zee voor Nederland is, dat is de Annendaalloop voor Limburg. Deze wedstrijd past precies in de voorbereiding op de marathon van Rotterdam, of één van de andere voorjaarsmarathons. Het is de eerste wedstrijd van het jaar, maar na de Annendaalloop weten ze precies hoe ze ervoor staan.’’ Rusman won de wedstrijd begin jaren negentig vier keer op rij en neemt al jaren de atletenwerving voor haar rekening.
Historie
In 1987 is voetbalclub PSV’35 gestart met het organiseren van een trimloop. De eerste 2 jaar werd deze loop gehouden in de bossen van het Annendaal, vandaar de naam die deze loop tot op heden voert.
In 1988 werd Lopersgroep Posterholt opgericht naar aanleiding van de Annendaalloop.
De lopersgroep werd vanaf hun oprichting getraind door Wilma Rusman, zij won de Annendaal maar liefst 5 keer. In de jaren 1989 en 1990 was de Halve Marathon een ronde en liep van Posterholt via Putbroek, Montfort en het Reutje terug naar Posterholt.
Een jaar later werd de route aangepast en kwam men tot een route die ongeveer gelijk is aan de huidige. Deze route had echter de start en finish bij het sportpark van voetbalvereniging PSV’35. Tot 1995 werd dit parcours gehandhaafd en werd de loop georganiseerd door voetbalclub PSV’35 in samenwerking met Swift Atletiek Roermond en deze werden geassisteerd door Lopersgroep Posterholt. Vanaf 1995 wordt op het huidige parcours gelopen met de start en finishplaats op de Heerbaan in de nabijheid van Cultureel centrum “De Beuk”. Tevens is sinds 1995 de Lopersgroep Posterholt e.o. hoofdorganisator van de Annendaalloop, dit in samenwerking met Swift Atletiek Roermond.
Doe ook mee aan de Roermond City Run op 30 april 2012Posted in: roerdalen, roermond