pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 13, 2015 9:02 am Lees verder →

4 jonge verdachten pinpas-fraude aangehouden

Leudal/Weert – Vier verdachten van 15, 17, 17 en 18 jaar uit de gemeenten Weert en Leudal zijn dinsdag door agenten aangehouden op verdenking van oplichting, afpersing en witwassen. De politie heeft de zaak in onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit.
De afgelopen maanden heeft de politie in Weert enkele meldingen en aangiftes gekregen, waarna er gestart is met een onderzoek naar pinpasfraude en oplichtingen. Jongeren zouden hier door middel van de zogenaamde “geldezel” methode worden opgelicht. In de komende periode worden nog diverse getuigen en benadeelden gehoord in het lopende onderzoek.
Geldezels
Je bent een geldezel als je je pas én pincode uitleent. Op die manier kunnen criminelen je bankrekening gebruiken om gestolen geld weg te sluizen. Geld dat ze van een andere rekening hebben gestolen door internetoplichting, storten ze op jouw rekening. Dan halen ze het geld eraf met jouw pinpas. Als geldezel ben je medeplichtig en word je slachtoffer, want jij moet al het gestolen geld terugbetalen.
De oplichter blijft op deze wijze in eerste instantie buiten schot. De eigenaren van de rekening/bankpas worden vervolgens door de bank benaderd dat hun rekening wordt geblokkeerd vanwege de verdachte transacties. Vervolgens wordt veelal (valse) aangifte gedaan van diefstal bankpas en/of misbruik van hun betaalrekening, omdat de bank een aangifte van de politie verplicht.
Wees alert
Om te voorkomen dat jongeren slachtoffer worden van deze vorm van oplichting hebben de Nederlandse Vereniging van Banken en de Nationale Politie een speciale website, www.pasopjepas.nl, gelanceerd om hen hierover preventief te waarschuwen.Posted in: politie