By juli 1, 2014 4:54 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: WK voetbal: VS zullen veel schieten op Belgisch doel vanavond

Roerdalen – Jürgen Klinsmann is optimistisch maar voorzichtig heeft voor het duel met België vanavond. De Amerikaanse bondscoach wil niet dat het WK eindigt in de 1/8e finales. “We hebben het gevoel dat ons avontuur in Brazilië nog maar net begonnen is”, zegt de Duitser.
“We kijken enorm uit naar de wedstrijd tegen België”, zegt Klinsmann. “Zeker omdat het met rechtstreekse uitschakeling is. Dat is toch een heel andere dynamiek dan een groepswedstrijd.”

“We zijn hongerig, we willen meer. We hebben veel respect voor de Belgen, maar we zijn totaal niet bang. Het voelt alsof ons avontuur hier nog maar net begonnen is.”

“We zijn uit een zeer moeilijke groep gekomen met Duitsland, Ghana en Portugal en vanaf nu is het in elke match fiftyfifty. Ook al is het niet gemakkelijk, we willen nog ver komen in dit toernooi.”

“Je moet het moment nemen, de citroen uitknijpen en alles eruit halen. Alle spelers moeten klaar zijn voor 120 minuten en eventueel penalty’s. Daar hebben we hard voor gewerkt en daar kijken we naar uit.”

“We herstellen snel en de spirit is uitstekend”
De Belgen hebben hun vier doelpunten op dit WK in de laatste 20 minuten gescoord. Klinsmann: “We zijn voorbereid op een fysieke slag. Sowieso worden veel wedstrijden tegenwoordig op het einde beslist. Ik ben er zeker van dat onze basis goed is. We herstellen snel en de spirit is uitstekend.”

“Ook op strafschoppen zijn we voorbereid, al wil dat niet zeggen dat we ze allevijf  erin schieten als het zo ver is. Ook onze keeper is voorbereid op de Belgische strafschoppen. Je doet je huiswerk nu eenmaal zo goed mogelijk, dat geldt evenzeer voor de Belgen.”

“Ik wens Wilmots oprecht veel succes”l,
Het respect tussen Klinsmann en Marc Wilmots is groot. “Ik bewonder energie en het werk dat hij voor België doet. Hij i ook altijd in voor een grapje, hij is niet alleen maar serieus. Hij is een van de coaches die ik oprecht veel geluk wens.”

Het Amerikaanse voetbal is niet meer tegen te houden.

De hycompetitie doet het prima en miljoenen  spelen oetbal. De nationale ploeg is daarin de locomotief

Op het veld telt alleen de overwinning. Klinsmann: “We moeten vanaf de allereerste seconde geconcentreerd en alert zijn.

“We moeten onze kansen benutten, want in een WK kan alles. We willen zo veel mogelijk ballen op het Belgische doel afvuren:want schieten is het parool tegen deze keepers uit België,zo hebben onze scouts meermalen gesignaleerd…”.Posted in: roerdalen