pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 10, 2014 8:45 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Tour 2014: Lars Boom schrijft weer eens Nederlandse wielergeschiedenis

Roerdalen – Na 9 jaar mocht Nederland weer trots zijn op een ritwinnaar in het grootste wielerspektakel ter wereld dat de Tour de France heet. Lars Boom schreef historie en won met overmacht deze etappe, die veel weg had van de legendarische wegwedstrijd Parijs-Roubaix elk jaar. En dat alles onder zeer slechte weersomstandigheden, echt Nederland: kil en veel regen…
Nog voor de start van de etappe was er tumult in het peloton. Er werden wegens de slechte weersomstandigheden namelijk twee van de negen kasseistroken geschrapt. De regen had duidelijk zijn werk gedaan en de stroken bleken er inderdaad slecht bij te liggen. Maar nog voor dat er ook maar een meter over kasseien was gereden, lag Chris Froome al twee keer op de grond. De kopman van Team Sky en winnaar van het eindklassement in de vorige editie van de Ronde van Frankrijk kwam de tweede valpartij niet meer te boven en besloot af te stappen.

Op dat moment reed er al een kopgroep voor het peloton uit met daarin de Nederlander Lieuwe Westra, de knecht van Vincenzo Nibali was zeer actief in het begin van de etappe. Toen de eerste kasseistrook werd aangedaan, ontstond er direct schifting in het peloton. Alberto Contador, Alejandro Valverde en Bauke Mollema misten de slag, terwijl Andrew Talansky en Nibali juist goed voorin zaten.

Toen de kopgroep werd bijgehaald door de groep met de gele trui-drager gingen de favorieten de strijd aan om de ritzege. Sep Vanmarcke en Lars Boom bleken in de strijd oppermachtig, maar de Belg reed lek en uiteindelijk kwam Boom met een drietal van Astana op kop te zitten. Samen met Westra, Jakob Fuglsang en Nibali reed de Nederlander voor de groep met favorieten voor de ritzege uit met daarin onder meer Peter Sagan en Fabian Cancellara.

Op de laatste strook met kasseien sloeg Boom zijn slag. De man uit Vlijmen reed weg bij zijn medevluchters en stond de leiding in de koers daarna niet meer af en won daarmee de vijfde etappe in La Grande Boucle. Boom is de opvolger van Pieter Weening, die exact negen jaar geleden een etappe won in GĂ©rardmer.Posted in: roerdalen