By maart 16, 2015 2:55 pm Lees verder →

PSV had nog geluk: zijn de arbiters niet meer bij de tijd en wat heeft de scheidsrechter aan lijnrechters, vierde man enz.

Roerdalen/Eindhoven – Eigenlijk had PSV met 2-0 voor kunnen staan want de arbiter maakte een fout in de penalty-spelregels. Gelukkig had het geen consequenties voor de zege van de Eindhovense eredivisie-titelkandidaat. Scheidsrechter Dennis Higler floot in Eindhoven niet onverdienstelijk, maar gaf na afloop van PSV – FC Groningen (2-1) toe niet alles goed te hebben gedaan, zo tekende de Telegraaf uit zijn mond op.
De arbiter keurde namelijk vanwege te vroeg inlopen de goal af die Memphis Depay vanuit de rebound maakte na de gemiste strafschop van Luuk de Jong.
“Maar strikt volgens de spelregels, had ik de penalty over moeten laten nemen, omdat er van twee kanten spelers te vroeg inliepen”, aldus Higler.
“Ik zag Depay te vroeg inlopen, maar ik had niet gezien dat er ook twee FC Groningen-spelers net een stapje in de zestien stonden. Als je sec de regel pakt, heb ik het niet goed gedaan, maar Depay stond drie, vier meter in de zestien en die van FC Groningen maar een halve meter.”

Wij van het Roerdal Journaal zeggen dan ook wederom: wat heeft de rest van het arbitrale kwartet nog in te brengen: zitten zij in een bijrol die niet hoog staat aangeschreven: werk voor de scheidsrechters-afdeling van de voetbalbond om hier eens duidelijkheid te verschaffen



Posted in: roerdalen