pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 24, 2012 10:43 am Lees verder →

51 van 150 uitgeluid: Lintje voor 12 vertrekkende Kamerleden; 1 weigering

Roerdalen – Liefst 51 kamerleden zijn uitgeluid en Koningin Beatrix heeft een dozijn vertrekkende leden van de Tweede Kamer tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau gemaakt. Ook scheidend Kamervoorzitter Gerdi Verbeet kreeg een lintje.
Verbeet sprak woensdag alle afzwaaiende Kamerleden persoonlijk toe.
Het gaat om de Kamerleden Willibrord van Beek (VVD), Coskun Çörüz (CDA), Ger Koopmans (CDA), Henk Jan Ormel (CDA), Kathleen Ferrier (CDA), Boris van der Ham (D66), Mirjam Sterk (CDA), Charlie Aptroot (VVD), Pauline Smeets (PvdA), Margreeth Smilde (CDA), Elly Blanksma (CDA) en Jack Biskop (CDA).
Verbeet speldde de gedecoreerden de versierselen op ten overstaan van de overige Kamerleden.
Ineke van Gent (GroenLinks) wilde geen lintje van de koningin. Er is vooraf wel gevraagd of ze er prijs op stelde, maar dat was niet zo, vertelde ze zelf.
Ze is republikein en bovendien heeft ze er weinig mee dat je een onderscheiding krijgt omdat je ergens langere tijd zit. Ineke van Gent is sinds 19 mei 1998 lid van de Tweede Kamer geweest.

De woorden van Verbeet veroorzaakten diverse keren een lach en een traan. Zo hield Van Gent het niet droog. Ook Richard de Mos, die tot zijn ontsteltenis niet meer op de kandidatenlijst van de PVV kwam, moest zichtbaar tegen zijn tranen vechten.Posted in: roerdalen