By december 4, 2015 4:12 pm Lees verder →

Recept voor lekkere Zwarte Pieten-koppen

Roerdalen – In een uur klaar:

RECEPT ZWARTE PIETEN-KOPPEN
Benodigdheden voor zwarte pieten-koppen
30 + 90 gr suiker
50 gr bloem
60 gr maïzena
4 eierdooiers
geraspte schil van 1/2 citroen
2 eetlepels water
6 eiwitten
100 gr abrikozenjam
100 gr chocolade-vetglazuur
50 gr poedersuiker
1 eetlepel eiwit
voor de bakplaat: vetvrij papier.

Bereiding zwarte pieten-koppen
Bekleed de bakplaat met vetvrij papier en verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de eierdooiers samen met de 30 gr suiker, de citroenschil en het water tot een schuimig geheel. Klop de eiwitten stijf met de 90 gr suiker en schep ze door de dooiermassa. Zeef de bloem met de maïzena boven de eieren en schep alles voorzichtig door elkaar. Doe dit biscuitdeeg in een spuitzak met een grote, gladde spuitmond.
Maak op het vetvrije papier ongeveer even grote, halve bollen. Bak deze bollen op de tweede richel van onderen 12-15 minuten af.
Zijn de bollen afgekoeld, haal dan het papier eraf en plak twee halve bollen met wat jam op elkaar, zodat een kop ontstaat.
Verwarm de overgebleven jam (goed roeren) en bestrijk er de zwarte pieten koppen mee.
Smelt nu het chocolade-vetglazuur en smeer de kopjes daar mee in. Pak de poedersuiker en roer dit samen met het eiwit tot een glad papje. Vul een papieren spuitzakje met dit mengsel en beschilder de kopjes als zwarte pieten.



Posted in: recept, roerdalen