pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 21, 2017 12:20 pm Lees verder →

Mantelzorgboete van de baan, zegt overheid

Mantelzorgboete van de baan

Roerdalen/Den Haag – Een alleenstaande AOW’er die met zijn kind een huis deelt, houdt ook in de toekomst recht op een hoge AOW-uitkering.

De zogenoemde kostendelersnorm in de AOW wordt niet ingevoerd. Het kabinet heeft hiervoor 214 miljoen euro structureel vrijgemaakt.

aldus meldt vakbond FNV eind aug. 2017

Een goede zaak, zegt Eunice Bronswijk, bestuurder bij FNV Senioren. ‘We noemen de kostendelersnorm niet voor niets mantelzorgboete. Geld toeleggen omdat je als AOW’er voor je kind moet zorgen of dat je kind voor jou zorgt; dat kan echt niet. We zijn dan ook blij dat van uitstel afstel is gekomen.’

Alleenstaande AOW’ers en echtparen met AOW

Alleenstaande AOW’ers hebben bij volledige AOW-opbouw recht op 70% van het wettelijk minimumloon. Echtparen en samenwonenden hebben recht op 50% per persoon omdat zij onder meer woonkosten kunnen delen. In het regeerakkoord stond de bezuinigingsmaatregel om de lagere AOW-uitkering ook te laten gelden voor alleenstaande AOW’ers die samenwonen met een kind.

Alleenstaande AOW’er met kind in één huis

Aan het parlement is toegezegd de kostendelersnorm in de AOW pas in te voeren als er een duidelijk beeld bestaat over mantelzorgrelaties onder AOW’ers. Omdat niet duidelijk kan worden gemaakt of de invoering van de maatregel een effect heeft op de zorg van kinderen voor hun ouders op leeftijd en van ouders voor kinderen die zorg nodig hebben, voert het kabinet de maatregel niet in. Daarom blijft de hoge uitkering gelden voor alleenstaande AOW’ers die met een kind in één huis (gaan) wonen.Posted in: algemeen, roerdalen