pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 20, 2018 3:17 pm Lees verder →

Wist u…(week 8 in 2017)

Wist u…
..dat we zoals elk jaar de vakanties voor dit nieuwe jaar betreft, afgaande op de scholen voor de zuid-regio van Nederland
…dat de vakanties hier voor 2018 zijn, volgens de basisschool Posterholt: 12-02 t/m 16-02-2018 Carnavalsvakantie, 30-3 en 2-4-2018: Vrij (lang Paasweekend), 23-04 t/m 04-05-2018: Meivakantie, 10-5 en 11-05-2018: Vrij Hemelvaart, 21-5 en 22-5-2018: Vrij Pinkstermaandag en studiedag , 6-7-2018: Vrije dag voor zomervakantie 9-7 t/m 17-08-2018: Zomervakantie, 20-8-2018: Eerste schooldag 2018-2019, 3-9-2018: Vrij Kermis (studiedag).
… dat vanwege de vakantiespreiding Nederland verdeeld is in 3 regio’s. De overheid bepaalt wanneer het zomervakantie, kerstvakantie en meivakantie is in die regio’s. Voor de overige schoolvakanties per regio gelden adviesdata.
…dat noord de grote zomervakantie dit jaar als laatste gepland heeft en wel vanaf 23 juli en midden zit ook dit jaar in het midden en begint een week later dan zuid op 16 juli 2018.
…dat we in het kader van Kiek Toen een foto kregen van de Posterholtse huishoudschool
…datwe maar weinig weten van de foto, aangereikt door Truus Fijten-van Helden. We zien een klas van de huishoudschool van voor de oorlog waar de dames samen met een zuster/onderwijzeres afgebeeld staan.
…dat Truus wel wist te melden dat de dame achteraan links haar moeder Thea (van Helden-)Cuijpers is en dat de 2e dame links onderaan Mia (Smeets-) Hermanns is en rechts Anna (Smeets-)Mooren. Overigens leek dochter Gemma als jong meisje sprekend op haar moeder.Wie weet meer over deze foto, schat het jaartal en verder wie is wie, meldt dat per mail of post of stop een briefje in de bus bij Cube Computers, Posterholt.
…dat we nog de gezondheidstips schuldig zijn van vorige en deze week over de griep
…dat er onderscheid is tussen griep en een zware verkoudheid
…dat je bij griep meestal eerst koude rillingen krijgt
…dat bij griep ook koorts komt tot boven de 38 ºC, wat stevige spierpijn in je hele lichaam: Je voelt je ziek, lamlendig, moe en zwak. Kortom: algehele malaise.
…dat andere verschijnselen die kunnen optreden bij griep zijn afhankelijk van de eigenschappen van het influenzavirus, maar kunnen ook gezien worden bij het verkoudheidsvirus
…dat courante verschijnselen zijn: hoofdpijn, keelpijn, hoesten, niezen en een verstopte neus.
…dat de vraag rijst:” Wat te doen bij griep en ho kun je ze het beste bestrijden?
…dat griep of influenza wordt veroorzaakt door het influenzavirus. Je kunt ermee besmet raken als je speekseldruppeltjes met een griepvirus inademt, welke in de lucht terecht kunnen komen wanneer iemand met griep hoest of niest.
…dat je kunt ook besmet worden als je een met het griepvirus geïnfecteerd persoon een hand geeft, terwijl die net in zijn hand heeft gehoest of geniest; ook kunnen virussen worden overgedragen via voorwerpen, zoals een deurknop, trapleuning, telefoon of toetsenbord. Griep is een besmettelijke ziekte die zich relatief snel verspreidt. Bij de griep zijn de luchtwegen geïnfecteerd met het influenzavirus, waardoor je allerlei klachten krijgt. Dus: tijdig en vaker goed handen wassen.
…dat de vraag is: wat zijn de symptomen:.
…dat griep zich vaak aankondigt met hoge koorts, koude rillingen (een rillerig gevoel), spierpijn in het hele lichaam, keelpijn, hoesten, hoofdpijn en een verstopte neus.
…dat wanneer je je niet zo heel erg ziek voelt en geen koorts hebt, is er misschien geen griep in het spel maar verkoudheid. Binnen drie tot vijf dagen verdwijnen vaak de verschijnselen van griep. Wel is het zo dat je na het doormaken van een flinke griep, je nog een dag of tien slap of lusteloos kunt zijn.
…dat de griepprik helpt niet tegen verkoudheden (want daar spelen andersoortige virussen een rol) of andere virale aandoeningen.
…dat de vraag luidt: Wat te doen bij griep? Tips en leefregels:Zorg voor voldoende rust, vermijd lichamelijke inspanning en houd goed je grenzen in de gaten; je voelt vaak zelf wel aan hoeveel rust je nodig hebt. Zorg ook voor voldoende nachtrust.
…dat je voldoende moet driken en voorkom dat je uitdroogt. Als je koorts hebt, transpireer je veel en verlies je veel vocht. Het is van belang om dit vochtverlies weer aan te vullen, bij voorkeur op waterbasis. Water en lichte thee zijn bij uitstek goed te verdragen dranken. Verder: Zorg voor voldoende warmte; voorkom afkoeling.
…dat griep veelal vanzelf weer over gaat, uitzieken dus.
…dat de bij-verschijnselen die gepaard gaan met griep kunnen desgewenst worden bestreden. Wanneer je last hebt van aanhoudende hoest, keelpijn (een rauw en rasperig gevoel in de keel), hoofdpijn of een verstopte neus, dan kun je deze klachten op de volgende manieren verminderen:
…dat je hoestklachten zelf kunt verlichten door een lepel honing in de mond te laten smelten. Een verzachtende hoestdrank kan ook soelaas bieden. Soms wordt een middel geadviseerd om de hoestprikkel te dempen, zoals noscapine.
…dat je keelpijn ed te lijf kunt gaan door drie tot vier keer per dag te gorgelen met een zoutoplossing (los hiervoor één afgestreken theelepel zout op in een glas water). Zuigen op een snoepje of dropje kan ook helpen. Voorts kunnen de klachten verminderen door koud te drinken of op een waterijsje te zuigen.
..dat je een verstopte neus kun je tegengaan met neusdruppels of neusspray met de ingrediënten xylometazoline of oxymetazoline. Paracetamol werkt pijnstillend en koortsverlagend.
….dat we besluiten met het Posters dialect : zo wildj wiej haas (= uitgelaten); veur kaaf en sjtreu ( = voor spek en bonen); euverkruuts ( = kruiselings); in ein sjars (= in een keer); alik (= heelhuids); pongele mit eine hondj ( = spelen/ stoeien met een hond); wuilese ( = stoeien).
(Copyright en samenstelling J Biermans)Posted in: algemeen, roerdalen