pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 27, 2014 2:28 pm Lees verder →

750 kinderen uit Weeze (Dld) en Roerdalen in project: “Op de fiets” zaterdag as in Weeze

Roerdalen – De Cyriakusplatz in Weeze staat op zaterdag 31 mei in het teken van de afsluiting van het grensoverschrijdende project ‘Op de fiets’. Op het plein is van 13.00 tot 17.00 uur een parcours ingericht waar de kinderen die hebben deelgenomen kunnen laten zien wat ze tijdens het project geleerd hebben. Daarnaast zijn er diverse stands en een springkussen. Bij de feestelijke afsluiting zijn ook wethouder Eugenie Cuijpers en kinderen uit Roerdalen aanwezig.

In 2013 zijn de gemeenten Roerdalen en Weeze gestart met het project ‘Op de fiets’ om op een nieuwe manier het fietsen centraal stellen. Ongeveer 750 kinderen uit Roerdalen en Weeze hebben deelgenomen aan het project. Het fietsproject is gebaseerd op het educatieve programma JONGleren. In dit programma wordt in themaweken op kinderdagverblijven aandacht besteed aan verkeersopvoeding en verkeerseducatie voor jonge kinderen en hun ouders/verzorgers. Zo wordt het gebruik van de fiets al vroeg gestimuleerd en wordt een positieve bijdrage geleverd aan het milieu, de verkeersveiligheid en de gezondheid.

Over de grens
Vanwege de ligging aan de grens is het belangrijk om de kinderen uit beide gemeenten niet alleen iets te leren over hoe het verkeer in hun eigen land geregeld is, maar ook wat de verschillen zijn van bijvoorbeeld de verkeersregels en het gedrag aan de andere kant van de grens.

Het INTERREG-project “Op de fiets” wordt medegefinancierd door de Europese Unie in het kader van het INTERREG IV- A-programma Deutschlands-Nederland en door de gemeente Roerdalen en de gemeente Weeze. Het wordt begeleid door het programma management bij de Euregio Rijn Maas Noord.Posted in: roerdalen