pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 16, 2018 11:09 am Lees verder →

Wist u…( week 20 in 2018)


Wist u…

…dat het komend weekeinde Pinksteren is en bij ons is dat een dubbele vrije dag, zowel de zondag als de maandag.
…dat in de meeste andere landen dat niethet geval is. België en ook de VS bijvoorbeels is de maandag een reguliere werkdag.
…dat wij er wel eens over klagen dat het aantal vrije feestdagen bij ons in vergelijking met andere landen zo drastisch verminderd is, maar als je alles optelt valt het best mee. Ja, Duitsland heeft de meeste vrije doordeweekse feestdagen gehandhaafd.
…dat we anderszins nog even bij de buren blijven en gaan nu zuidwaarts vanwege het voetbal. Het WK voetbal heeft onze zuiderburen al flink bezig gehouden. Pro memorie: de start van het WK is donderdag 14 juni en dan is de openingswedstrijd en de wereldtitelstrijd 2018 sluit met de finale op zondag 15 juli
…dat de Belgen flink inhaken op het WK voetbal-evenement in Rusland met spaaracties oa bij de grootgrutter Carrefour waar alles in het teken staat van de Belgian Red Devils.
…dat weer naast een (bekend) Panini stickerboek, er bij deze winkelketen een Rode Duivelstafelvoetbalspel te krijgen is met zelfs gepersonaliseerde 3D-figuurtjes van de Rode Duivels én de fans. Je kunt van jezelf een 3D-figuur laten maken en meespelen in het team van de Bielgen.
…dat datzelfde Panini stickerboek overigens ook te koop ligt in de tijdschriften-stand bij de Plus in Posterholt, waarbij ook de Panini-stickers te koop zijn in pakjes van 65 stuks a 9,95 per pakje)
…dat Carrefour al 4 jaar acties houdt als hoofdsponsor is van de Belgische voetbalbond (KBVB), de Rad Devils en Red Flame; vervolgens ook nexclusief de WK-rechten heeft en ook al tot en met het EK 2020.
…dat men in het stickerboek 228 plaatjes kan verzamelen met ook allerlei weetjes over de spelers etc. Bij elke besteding van 25 euro krijgt men een zakje met 5 stickers en verder ook bij losse actie-producten
…dat voorgaande jaren waren de spaaracties steeds succesvol: Carrefour heeft dit jaar dan ook opnieuw 280.000 albums en 39 miljoen stickerzakjes (oftewel 195 miljoen stickers, waarmee de recordaantallen van 2014 worden geëvenaard)”, verduidelijkt de Begische retailer.
…dat naast stickerplezier biedt het Panini album ook extra informatie zoals spelersstatistieken, heatmaps, voedingstips enzovoort.
…dat er in de Carrefour-app op internet ook een Rode Duivels-afdeling is waar ruilen ed verduidelijkt wordt en er is een quiz met WK-vragen te vinden
…dat daarnaast ook het biermerk Jupiler, Coca Cola,automerk BMW hoofdsponsors exclusief voor de Rode Duivels en bond zijn
…dat de hoofdsponsors daarvoor,naar men zegt, jaarlijks 1 miljoen betalen aan exclusiviteitsrechten 4 jaar op rij.

…dat de uitgaanstips voor komend pinksterweekend vanwege dubbele feestdag meerledig zijn: in Montfort bij kasteel De Grauwert is de Dag van het Kasteel tweede pinksterdag vanaf 11 uur is met allerlei aktiviteiten oa rondleidingen, ook voor de kleinste jeugd, in Swalmen is beide dagen de jaarlijkse Keramiekmarkt, in Linne is maandag de befaamde Luikse markt met ook weer artiesten, in de Roermondse Voorstad is zondag het Kiwanis Fete des Arts, verder is zondagmiddag in Thorn het Grote Levende Standbeeldenfestival, in Weert bij het Bassin Is zondag van 10-18 uur Oldtimerboulevard, maandag is in Panningen Pinkstermarkt, op dezelfde dag is in Stevensweert tussen 14-17 uur een kinderspeurtocht door het streekmuseum.
…dat een zusterrubriek van dit journaal ook al jaren verschijnt bij de site postert.nl en Kiek Toen een gezamenlijk productie is
…dat in dat kader een kleindochter van het echtpaar Smeets-Groenewegen via Kiek Toen op zoek was naar een foto van en info over het geboortehuis van haar moeder en met behulp van Jeu Veelen en Jan van Birgelen kon het verzoek ingewilligd worden
…dat het namelijk ging om een pand in wat altijd ‘t Veldj *vroeger) genoemd werd
…dat heel toepasselijk het pand dan ook de naam ‘Veldzicht’ droeg
…dat de naam eens de voorgevel van dit huis net kapitale lettere sierde, maar het pand is al decennia geleden uit het dorpsbeeld verdwenen,
…dat dat grote huis annex boerderij lag ten noorden van de Heerbaan, oostelijk van het Raadhuisplein waar nu de Hopstraat gelegen is.
…dat de meeste mensen uit Posterholt die prachtige pachtboerderij, want dat was het, nog in herinnering hebben en onmiddellijk verbinden met de familie Jac (Sjaek) van Birgelen die hier decennia lang als pachter woonde en werkte.
…dat de boerderij eigendom was van de bekende familie Teeuwen-Smeets (steen- en greswarenindustrie) uit Tegelen.
…dat door de dorpsuitbreiding werd het pand in het midden van de vorige eeuw werd onteigend en gesloopt. Een nog oudere bewoner (eigenaar) was Sjang Smeets (1872-1930) die naast zijn beroep als landbouwer ook brouwer was. Dat verklaart ook de straatnamen die we in deze nieuwbouwwijk aantreffen; Brouwerstraat, Hopstraat en Lagerstraat.
…dat Sjang voor de derde keer gehuwd was, toen hij in 1928 met zijn ‘Hollandse’ echtgenote Adriana Groenewegen naar Naaldwijk in Zuid-Holland verhuisde. Bij zijn vertrek werd ‘Veldzicht’ openbaar verkocht en kwam in het bezit van de genoemde familie Teeuwen in Tegelen. Op de foto staat Jan van Birgelen (voormalig rijschoolhouder in Posterholt), een van de zonen van Sjaek(ske) en hij poseert voor het verdwenen pand Veldzicht,
…dat we ook nog wijzen op de open dag zaterdag as van de Ver. Groene Kruis waarbij alle gebruikers zich gratis presenteren, info verstrekken enz. Iedereen is welkom.

….dat we besluiten met Posters dialect: sjpuchte maken (= fratsen maken); dae is neet gans dig (= hij is niet goed wijs); doe moogs dem neet aankiesje ( je mag hem niet ophitse); eine vroebel (= een verdikking op de huid, een soort puistje), de inkel versjteer ( = de enkel verstuikt); de zeug is reets ( de zeug is geil), mer de baer kin d’r neet biej door det roetedroad gespannen is ( = de beer (mannetjesvarken kan er niet bijkomen omdat er gaas gespannen is).

(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)

.Posted in: algemeen, roerdalen, roermond