pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 6, 2018 12:21 pm Lees verder →

Wist u… (week 23 in 2018)

met FOTO (jeugd voetbalteam)

Posters Journaal:…ein gefief maedsje…

Wist u..

…dat het fietsseizoen weer aangebroken is
…dat er gratis fietsroutes door de Roerstreek te downloaden zijn via de site van de Heemkundever” Roerstreek, die bij gelegenheid van het 50-jarig jubileum deze routes voor elke belangstellende uitstippelde
…dat HVR-lid Piet van de Venne daarvoor tekende en hij voert je met zijn fietstochten niet alleen langs de mooiste landschappelijke plekjes van de Roerstreek, maar ook langs monumenten en punten van aandacht.
…dat vanwege het feit dat de Roerstreek zo gevarieerd is en zoveel moois en interessants te bieden heeft, was het onmogelijk alles in één route uit te brengen.
…dat Piet daarom drie verschillende routes heeft gemaakt. De routes én de bijbehorende kaarten kunnen dus gratis gedownload worden.
…dat de routes tussen 37 en 42 km lang zijn
..dat een luxe gedrukte jubileumuitgave overigens te koop is in het museum à € 2,95.
….dat Route 1 is De Merovingers: van St. Odiliënberg via Herkenbosch, Vlodrop naar Posterholt terug naar het museum. Fiets o.a. door de gebieden waar Merovingische graven gevonden zijn.
….dat Route 2 is De Maas: van St. Odiliënberg via Lerop, Herten, Ool, Linne, Montfort terug naar het museum. Je komt o.a. langs de plek waar de Romeinse muntschat en de oudste tekening van Nederland werd gevonden, ziet één van de 19 overgebleven luchtwachttorens van Nederland en het kasteel van Montfort.
Route 3 – Everzwijn: van St. Odiliënberg over een gedeelte van het unieke natuurgebied, de …dat route 3 is: Meinweg, terug naar het museum. Bekijk o.a. de plek waar in 2009 het beeld van de Romeinse oppergod gevonden werd, geniet van de twee watermolens en sta even stil bij een tankgracht uit de Tweede Wereldoorlog.
…dat iedereen na afloop in het museum de vondsten (o.a. de goudschat) die op diverse plekken in de Roerstreek gedaan zijn en informatie (o.a. over de steenkolenmijn Beatrix) te bekijken is.
…dat we een vraag kregen:!wat is eigenlijk een modaal inkomen omdat politici het er altijd over hebben
…dat je dan hoort dat men het altijd heeft over een modaal inkomen: dat Jan Modaal er dan weer net wel of net niet op achteruit gaat als er weer bezuinigd wordt. Maar hoe hoog is dat modale inkomen eigenlijk?
..dat Jan Modaal op dit moment voor €36.500 euro op de loonlijst van de politiek staat en dat is per maand bruto €2.816 en netto precies € 1.982,82. De verwachting is dat dit in september 2018 zal stijgen naar € 37.500 p/j.

…dat het karakter Jan Modaal stamt al uit 1968, toen het kabinet De Jong het Centraal Planbureau (CPB) voor het eerst vroeg te berekenen hoe het financieel beleid zou uitwerken op lage en hogere het inkomens.
…dat vandaag de dag het figuur ‘Jan Modaal’ nog altijd veel wordt gebruikt; hebben bepaalde politieke maatregelen negatief effect op de koopkracht van Jan Modaal, dan wordt er veelal actie ondernomen en worden de maatregelen aangepast.

…dat desondanks de politiek het woord modaal nog graag in de mond neemt, moet je je afvragen of mensen zich in deze term nog wel herkennen. Binnen een groter huishouden zijn er niet meer zoveel alleenverdieners. In het merendeel van de moderne gezinnen komt anderhalf salaris binnen, omdat de partner ook enkele dagen per week een betaalde baan heeft. Bovendien, zo zegt het CPB, is Jan Modaal niet erg met z´n tijd mee gegaan. Hij heeft geen hypotheek of huursubsidie, zodat bezuinigingen op die gebieden niet meegenomen worden in de berekening van zijn koopkracht.
…dat hij een statische figuur is. Zijn kinderen worden maar niet groter, gaan nooit het huis uit, hetgeen de inkomenspositie van een huishouden ook danig kan veranderen.

…dat er tegenwoordig zoveel facetten zijndie een inkomen van een huishouden bepalen, dat mensen zich niet meer in algemene beelden herkennen.

…dat degenen die een beter beeld willen hebben van hoe hun koopkracht zich ontwikkelt, kunnen het beste naar de website van budgetinstituut Nibud gaan. Daar staat de Koopkrachtberekenaar 2018, die berekent wat voor koopkrachtverandering u de komende tijd te wachten staat, met welke gezinsamenstelling.

…dat we in het kader van onze foto-rubriek Kiek Toen deze keer een plaat hebben van een jeugdteam van de Posterse voetbalclub PSV’35, thans Oranje Blauw ‘15 met daarop ook Ard Bommer, de topscorer van het huidige eerste en dat al verschillende seizoenen lang. En ook Robby Wolters, die later op hoger niveau uitkwam (Fortuna-jeugd)
De foto moet dateren van rond 1987-1988-1989. Daarop figureert ook de bekende leider Sjra Braun, die zich altijd veel ingezet heeft voor PSV’35: van (jeugd-)leider tot bestuurslid en zelfs “toto-ophaler”: hij ging bij de mensen met de fiets “de deuren langs” – zoals dat heette – om de ingevulde totoformulieren wekelijks op te halen en af te rekenen. Een bepaald percentage was dan voor de verenigingskas en dat was natuurlijk zijn PSV’35.
Op de foto van dit team (de F-jes) de leiders: links Chris Smeets (vader van Marco) en de eerder genoemde Sjra Braun (rechts).
De spelers op de foto zijn staande van links naar rechts: Guido Biermans, Ard Bommer, Patrick van Eck, Jordy Goertz, Robby Wolters
Zittend van links naar rechts: Marco Roumen, Rick Meeuwissen, Niels Geraedts, Marco Smeets, Edwin van Birgelen
…dat we weer besluiten met Posters dialect: oafte vla bakke ( = vlaai bakken met gedroogde appels); det is un kuipke vuur zo’n kosjsjpielig besjtek mit metsers, versjette en laepels van eg zilver ( = dat is een koopje voor zo’n kostbaar bestek van messen, vorken en lepels van echt zilver); dae is ummer gejaag, wat eine hortigge (= hij is een gejaagd persoon en altijd jachtig); ein gefief maedsje ( =een handig meisje).

(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)Posted in: algemeen, roerdalen