pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 24, 2020 12:00 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Wist u…( week 26 in 2020)

Posters Journaal:…kappesmoos is bienoa zoermoos…

Wist u…

…dat we nog even terug komen op de natuurbrand in Nationaal Park de Meinweg van 20 tot en met 24 april 2029 jl, die veel schade aangericht heeft. De natuur herstelt een deel van deze schade zelf. Hier en daar is wel een helpende hand nodig. Hoe gaat het nu verder?

…dat Staatsbosbeheer, de gemeenten, de Bosgroep, het natuurhistorisch genootschap en andere betrokken thans samen aan het herstel van de Meinweg werken. Ook maken zij de plannen voor dit herstel. Dit gaat over de korte en lange termijn.

…dat de komende tijd verschillende beschadigde wandelpaden en wegen gerepareerd worden. De beschadigde bewegwijzering van routes is al klaar. Nabij Venhof is er een strook bos verwijderd zodat er een grote brandcorridor zonder bomen ontstond. Met de eigenaren van dit gebied wordt gekeken naar de inrichting voor de toekomst.

…dat door de brand en doordat brandweervoertuigen het gebied in moesten, zijn wildrasters vernield dier hersteld worden of dat al zijn. Omdat sommige beschadigde bomen een gevaar voor bezoekers vormen, moeten ze mogelijk worden gekapt. Sommige bospercelen hebben zelfs zoveel brandschade dat de kap van deze hele percelen noodzakelijk is. Voor deze percelen is een plan in de maak voor het kappen en voor het herplanten van bomen. Hierin staat welke boomsoorten het beste zijn om hier te planten.

…da over de flora en fauna te melden valt: bIn het gebied is weer schapenbegrazing. Er komt een plan met hierin de aanpak voor de begrazing voor de komende jaren. Doel is een zo goed mogelijk herstel van de heide. De brand biedt kansen om in het verbrande gedeelte een zo gevarieerd mogelijk heidegebied te laten ontstaan. Er lopen op dit moment nog verschillende onderzoeken. Hierbij wordt onderzocht wat de gevolgen zijn voor de fauna in het verbrande gedeelte.

…dat u op de hoogte wordt gehouden. Om iedereen de komende maanden zo goed mogelijk te informeren werken alle betrokken partijen aan een communicatieplan. Behalve over het herstel van de Meinweg gaat dit ook over bijvoorbeeld brandpreventie.

Foto 1 ( helikopter)

…dat op de foto legerhelikopters een dag na de grote brand op de Meinweg – op zaterdagmorgen 25 april 20- bezig zijn met nablussen met grote
“waterzakken”. Bijna onophoudelijk stegen de militairen op vanuit de naburige legerplaatsen op Duits gebied.

…dat volgens de vroegere burgemeester van Venlo en thans de huidigeDe van Nijmegen, Hubert Bruls, de KNVB een „goed plan” heeft om vanaf 1 september de wedstrijden in het Nederlands betaald voetbal weer gedeeltelijk met publiek af te werken. Dat zegt hij in De Gelderlander. Bruls is ook voorzitter van het landelijk Veiligheidsberaad.

…dat Bruls beweert: „Anderhalve meter afstand houden in stadions is mogelijk. Er zijn dan geen volle tribunes, maar er kunnen wel duizenden mensen naar binnen. Dat scheelt financieel voor de clubs een slok op een borrel.” Voetballen met publiek in de stadions is volgens Bruls wat betreft de openbare orde goed controleerbaar.

..dat het plan nog goedkeuring van het kabinet moet krijgen. Het is niet bekend wanneer precies de competities in het betaald voetbal beginnen. De KNVB hoopt op september.

…dat net over de grens bij Vlodrop is vorige week maandagnacht in het Duitse Wassenberg weer een plofkraak gepleegd. Een geldautomaat van de Volksbank aan de Graf Gerhard Strasse werd 02.45 uur uur opgeblazen.

…dat het gebouw forse schade opliep en een appartement boven de geldautomaat werd uit voorzorg ontruimd. Getuigen zagen twee personen wegvluchten in een donkere auto, die vermoedelijk richting de grens met Nederland ging. Of er veel buit is gemaakt is niet bekend.

…dat de Heinsberger Zeitung schrijft dat er volgens het plaatselijke Openbaar Ministerie in de deelstaat Noordrijn-Westfalen dit jaar al 96 plofkraken waren, terwijl in heel 2019 in die deelstaat 106 plofkraken plaatsvonden.

…dat de daders van de recente golf van plofkraken in de grensstreek zeer waarschijnlijk Nederlanders zijn. Op 23 april 2020 was er een plofkraak in Herzogenrath, bij Kerkrade. Op 6 mei in Höngen (bij Sittard) en op 4 mei in Schwelm. Die kraak eindigde na een achtervolging met een crash in Weert. Ook op 23 mei was er in het grensgebied een plofkraak.P

(FOTO)

…dat de Kiek Toen foto een Kiek Doa foto is, die lezeres Anna ons toezond met de titel: “ in deze “Corona-tijd” is hygiëne goed, maar dit is toch wel overdreven: pinbetalingen met een wattenstaafje….

…dat we hier de tips voor Gezond Eten ( deel 4) vervolgen met de Warme Maaltijd (bron: www.voedingscentrum.nl)
Heeft u weinig tijd, eet als warme maaltijd eens een maaltijdsoep met (bruin)brood en een rauwkostsalade. Dat vult goed en is gezond!
Neem een ruime portie groente (250-300g ), dit zijn 3 má 4 groentelepels.
Groente uit diepvries, pot of blik is een goed alternatief voor verse groente: er zitten evenveel vitamines in.
Zet liever niet vaker dan tweemaal per week een nitraatrijke groente op tafel, zoals andijvie, spinazie of bietjes.
Om zoveel mogelijk voedingsstoffen te behouden, is het belangrijk groente niet te lang te bewaren en zo kort mogelijk te koken in weinig water.
Varieer volop met groentesoorten. Op deze manier is het eten van groente niet saai en extra gezond. In iedere groentesoort zitten namelijk net weer andere voedingsstoffen.
…dat In de bereiding van groente kun je lekker variëren: zoals salade, geroerbakt, gestoomd, gekookt, in een ovenschotel… mogelijkheden genoeg

….dat voor soep geldt: Bereid je de soep uit een pakje? Voeg dan extra soepgroente toe.
Maak een groenteomelet! Bak een omelet en vul deze met kort gebakken paprika, prei, taugé en champignons.
Eet tijdens de hoofdmaaltijden lekker veel groente en aardappelen of volkorenpasta, zilvervliesrijst of peulvruchten. Dat is gezond en geeft een verzadigd gevoel. Zo kom je minder snel in de verleiding tussen de maaltijden door te gaan snoepen.
…dat voor vlees en vis geldt: Varieer in soorten vlees (varken, kip, rund) bij de maaltijd en kies bij voorkeur magere vleessoorten.
Magere soorten vlees zijn kipfilet, runderlappen, rosbief, rundergehakt, hamlappen, fricandeau en varkenshaas.
Een stukje vis, tahoe, tempé of een ei vormt een goed alternatief voor vlees of kip. Twee keer per week vis, waarvan één keer vet. ( slot volgt)

…dat we besluiten met dialect: dae haet mig eine ingsjut ( = een loer gedraaid) get d’r haer gemak (= op stelten gezet); vusj (= vis); wursjkus (= worstjes); broadworsj (= braadworst); kortelette (= coteletten); huitvleisj (= hoofdkaas); kappesmoos (= witte kool); ziermoos ( = zuurkool).

( Copyright en samenstelling Jacques Biermans)Posted in: algemeen