pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 6, 2011 9:37 am Lees verder →

Aangrijpende (Joodse) expositie ‘Geen Kinderspel’ in gouvernement

Roerdalen – In het Gouvernement aan de Maas te Maastricht is t/m 24 juni de expostitie ‘Geen Kinderspel’ plaats. In deze aangrijpende expositie staat het, vaak zelfgemaakte, speelgoed voor joodse kinderen in de Tweede Wereldoorlog centraal.

De expositie toont hoe belangrijk speelgoed is voor kinderen in oorlogstijd en vertelt de verhalen van de kinderen van toen. Speelgoed als symbool van overlevingskracht en troost, zoals een knuffel, een auto, een beer, een vliegtuigje, een pop of een op het concentratiekamp Theresienstadt gebaseerd monopolyspel. De expositie staat bekend als een grote publiekstrekker en is afkomstig van het internationaal befaamde Herinnerings- en Documentatiecentrum Yad Vashem in Jeruzalem.
 
De expostie is op 19 mei geopend door L.J.P.M. Frissen, Commissaris van de Koningin in Limburg, leerlingen van basisschool Anne Frank uit Maastricht en het Anne Frank Gymnasium uit Aken. Daarnaast is er een foto-expositie over de bevrijding van Limburg te bezichtigen. De expositie in de hal van het Gouvernement is te zien op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur.Posted in: roerdalen