pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 26, 2012 8:57 am Lees verder →

Aanhouding in zaak ladingdiefstallen

Roerdalen/Brunssum – Het projectteam ladingdiefstallen van de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft dinsdagmiddag een 40-jarige man uit Brunsum aangehouden in zijn woonplaats. Hij is de tweede verdachte die opgepakt wordt in een onderzoek naar een ontvreemde lading.

Aanhoudingen
Het Snelle Interventie Team (SIT) van het projectteam ladingdiefstallen hield vorige week maandag een 38-jarige man uit Brunssum aan op verdenking van heling van een ontvreemde lading witgoedapparatuur in december 2011 (zie persbericht van maandag 16 januari 2012). Dinsdagmiddag is in Brunssum een tweede verdachte, een 40-jarige man, uit die woonplaats aangehouden in deze zaak.

Doorzoekingen
De rechercheurs hebben in samenwerking met de politie van Limburg Zuid aansluitend de woning van de verdachte en drie van zijn loodsen doorzocht. In de loodsen in Brunssum zijn tien auto’s aangetroffen die van diefstal afkomstig zijn. De voertuigen werden weggenomen in Duitsland en Nederland. Ook troffen ze diverse auto-onderdelen aan, waaronder motorblokken. De voertuigen en de onderdelen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Tijdens de doorzoekingen stuitten de rechercheurs tevens op een hennepkwekerij met 1.400 planten. De kwekerij is ontmanteld en de planten en de apparatuur zijn eveneens in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Verder onderzoek
Beide Brunsummers zitten vast voor verder onderzoek. De 38-jarige verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit in bewaring. De 40-jarige man is in verzekering gesteld.
Het onderzoek van de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland naar deze ladingdiefstal is niet afgerond met deze aanhoudingen. Zij sluit meerdere aanhoudingen dan ook niet uit.

Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland
De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) richt zich op de aanpak en bestrijding van de bovenregionale criminaliteit in de provincies Zeeland, Limburg en Brabant. Het is een samenwerkingsverband van de zes politieregio’s in deze provincies. Beheersmatig is de BRZN ondergebracht bij Politie Brabant Zuid-Oost. De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland is in februari 2007 van start gegaan met het projectteam ladingdiefstallen. Zuid-Nederland grenst aan de buurlanden België en Duitsland en vormt daarmee een belangrijke logistieke doorvoerhaven. Vanwege de geografische ligging is Zuid-Nederland dus een belangrijk doorvoergebied voor onder meer vrachtverkeer. De grote hoeveelheid vrachtverkeer brengt met zich mee dat ladingdiefstal in Zuid-Nederland verhoudingsgewijs meer voorkomt dan in andere delen van Nederland. Eind 2009 is besloten dat het projectteam nog minimaal twee jaar haar werkzaamheden voort zal zetten. Dit team richt zich specifiek op de bestrijding van georganiseerde transportcriminaliteit en werkt nauw samen met de zes zuidelijke politiekorpsen en met externe partners, zoals binnenlandse en buitenlandse verzekeringsmaatschappijen. Het projectteam ladingdiefstallen wil een substantiële bijdrage leveren in het vergroten van de veiligheid in de transportbranche. Het team richt zich op de aanpak van criminele groeperingen die zich bezig houden met ladingdiefstallen. Het doel is om zowel de dieven, de helers en diegenen die helpen bij het mogelijk maken van de diefstallen aan te pakken.

Snelle Interventie Team
Het projectteam ladingdiefstallen is met ingang van 1 januari 2011 uitgebreid met het Snelle Interventie Team (SIT). Het SIT wordt ingezet op ladingdiefstallen criminaliteit daar waar snelle interventie nodig is. Het gaat om delicten zoals diefstal van vrachtauto’s met of zonder lading, ladingdiefstal en witwassen in relatie tot ladingdiefstal. Het SIT kan naast de inzet voor de zes zuidelijke regio’s, ook landelijk ondersteuning bieden aan politiekorpsen en kortdurend uitvoering geven aan rechtshulpverzoeken.Posted in: politie, roerdalen