pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 12, 2014 6:09 pm Lees verder →

Aanhoudingen wegens oplichting met beleggingen voor miljoenen

Derde verdachte aangehouden in oplichtingzaak

Rekem(B)/Apeldoorn – Sinds augustus vorig jaar onderzoekt de politie de aangiften van meerdere beleggers die voor miljoenen opgelicht zouden zijn door een 61-jarige man uit Apeldoorn. Op dinsdag 8 april is de hoofdverdachte in dit onderzoek in België aangehouden op verdenking van oplichting, witwassen en valsheid in geschrifte. In Apeldoorn is dezelfde ochtend ook een 59-jarige vrouw als mede-verdachte aangehouden op verdenking van oplichting en witwassen. In het kader van dit onderzoek vonden dinsdag 8 april in België en Nederland meerdere zoekingen plaats.

Vrijdagochtend 11 april is een derde verdachte in dit onderzoek aangehouden. Het betreft een 32-jarige vrouw uit Apeldoorn. Zij is op het politiebureau aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte en oplichting.

Elf aangiften
De zaak kwam in de zomer van 2013 aan het licht toen gedupeerden zich bij de politie meldden. In totaal heeft de politie op dit moment elf aangiften van gedupeerde beleggers in onderzoek. Zij zouden zijn opgelicht voor in totaal ruim vijf miljoen euro. Het zou gaan om oplichting met niet bestaande kredietportefeuilles. De politie stelde hierop een uitgebreid rechercheonderzoek in.

Aanhoudingen
De hoofdverdachte is op verzoek van de Nederlandse politie op 8 april in België aangehouden in een woning in Rekem waar hij regelmatig verblijft. Dezelfde ochtend is de 59-jarige vrouw aangehouden, in haar woning in Apeldoorn. Zowel in Apeldoorn als in Rekem vonden zoekingen plaats in deze woningen. De 32-jarige Apeldoornse is vrijdagochtend op het politiebureau aangehouden. Alle verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De hoofdverdachte wordt op verzoek van de Nederlandse politie uitgeleverd aan Nederland. De politie sluit meer aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

Beslagleggingen
Bij de zoekingen van dinsdag 8 april heeft de politie beslag gelegd op een woning en een kantoorpand in de gemeente Apeldoorn en op de stacaravan van de hoofdverdachte, die in de gemeente Nieuwkoop staat.

Daarnaast zijn drie auto’s in beslag genomen. Ook werden er diverse schilderijen, een paard, een paardentrailer en diverse dure horloges in beslag genomen. Een waterpartij bij de woning in Apeldoorn is doorzocht door duikers. De politie doet geen mededelingen over wat er in deze waterpartij gevonden is.

Naast al deze goederen is de nodige administratie in beslag genomen, en diverse gegevensdragers, zoals computers. De administratie en gegevensdragers worden in het kader van dit fraudeonderzoek de komende tijd nader onderzocht door de recherche.Posted in: politie