pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 25, 2011 3:02 pm Lees verder →

Actie Derde Wereldkind: slechts 20 cent per maaltijd….

Roerdalen/Maastricht – Voor 20 cent krijgt een kind in de Derde Wereld een maaltijd op school. En krijgt dus voedsel, onderwijs, toekomst. Maar hoe krijg je die 20 cent? Die vraag liet de Maastrichte kok Leon Aarts niet los. Hij wilde méér mensen voeden dan alleen zijn eigen gasten. Na de verkoop van zijn cateringbedrijf in Londen nam hij een sabbatical in India. Daar kreeg hij het inzicht om de twee werelden te verbinden. Het westerse restaurantcouvert met de kom rijst voor een kind in de Derde Wereld. Alles draait om ‘transactional giving’. Geen grote eenmalige acties, maar een kleine kindermaaltijdtoeslag van slechts 20 cent bij elke maaltijd buiten de deur. Dat is de basis van zijn initiatief Extraordinary Ones.
Extraordinair Ones slaat aan. Het idee om elke keer als je uit eten gaat slechts 20 cent extra te betalen begon als lokaal Initiatief in Maastricht, werd opgepikt door het World Food Program van de Verenigde Naties en wordt nu landelijk uitgerold onder de naam Fill the Cup.

In oktober wordt Fill the Cup landelijk uitgerold via de online restaurantgids IENS. In een multimediale campagne worden consumenten opgeroepen hun favoriete restaurant lid te maken.

In Nederland serveren we meer dan 1 miljard maaltijden per jaar…

Met 20 cent per maaltijd kunnen we, alleen in Nederland al, elke dag 3 miljoen kinderen helpen. Stel je voor dat we dit wereldwijd in zouden kunnen zetten. Dan hebben we met zijn allen daadwerkelijk de mogelijkheid om honger uit de wereld te helpen.

Leon Aarts denkt groot, maar begon klein; in zijn geboortestad Maastricht. Het samenwerkingsverband Maastricht aan Tafel was in 2010 als eerste bereid om de toeslag op ieder couvert te berekenen en gaandeweg volgden er meer restaurants. Inmiddels doen er ruim 30 restaurants mee, vooral in Maastricht, maar ook in Amsterdam en in het Gooi.

Deze eerste ervaringen stelden Extraordinary Ones in staat om het systeem te verfijnen, van afrekensysteem tot toolkit.

Extraordinary Ones is rijp voor een landelijke uitrol

Intussen is het initiatief opgemerkt door het World Food Program van de Verenigde Naties. De beide organisaties hebben een samenwerkingsovereenkomst en afgesproken is dat men zich eerst op eerst Nederland zal richten, daarna volgt een internationale uitrol.

Ook is afgesproken dat Extraordinary Ones als Fill the Cup verder zal gaan. Dit is een internationaal initiatief van het World Food Program om maaltijden te verschaffen op scholen in de Derde Wereld.

Leon Aarts: “We zitten in een hartverwarmende stroomversnelling. Opeens lijkt alles op z’n plaats te vallen. Iedereen snapt meteen dat het meer is dan alleen die 20 cent. Het gaat erom dat het vanzelfsprekend is dat we elkaars iets gunnen”.

Onder het motto: wij een maaltijd, zij een maaltijd worden in oktober de 18.000 bij de restaurantsite IENS aangesloten restaurants geïnformeerd over Fill the Cup. Gelijktijdig worden consumenten opgroepen hij favoriete restaurant te vragen om mee te doen.Posted in: roerdalen