pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 21, 2013 5:36 am Lees verder →

Action bouwt tweede distributiecentrum te St.Joost-Echt

Echt – Winkelketen Action begint volgende maand met de bouw van een tweede distributiecentrum in Limburg. Het wordt gebouwd in St. Joost (gemeente Echt-Susteren). De komst van Action naar Limburg levert direct 230 banen op. Naar verwachting neemt de extra werkgelegenheid de komende twee jaar toe met zeshonderd banen.

Volgens Action dient het distributiecentrum ter ondersteuning van haar internationale groeistrategie. Die strategie is vooral gericht op het openen van nieuwe winkels in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. De winkels in de laatste drie landen zullen vanuit het toekomstige dc in St. Joost bevoorraad worden.

Capaciteit huidige dc ontoereikend
Action, een van oorsprong Nederlands bedrijf maar inmiddels in handen van het Britse investeringsbedrijf 3i, heeft inmiddels volgens eigen zeggen meer dan 340 winkels. Door de geplande verdere groei zal de capaciteit van het huidige distributiecentrum in Zwaagdijk-Oost (Noord-Holland) in de nabije toekomst ontoereikend zijn. Daarnaast worden de afstanden tot de nieuwe winkels in België, Duitsland en Frankrijk te groot.

Begin 2014 is het dc operationeel
Het nieuwe distributiecentrum wordt gebouwd in het Businesspark Midden-Limburg in St. Joost (gemeente Echt-Susteren) in Limburg. Volgens planning is het nieuwe distributiecentrum begin januari volgend jaar operationeel.

Geslaagde lobby NFIA en EZ
De winkelketen had ook potentiële vestigingslocaties in België en Duitsland op het oog. Mede door de actieve lobby van verschillende overheden viel de keuze uiteindelijk op Limburg. Namens het ministerie van Economische Zaken is de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) betrokken geweest bij deze lobby. “Dit laat zien dat Nederland een aantrekkelijk land is om in te investeren”, zegt minister Kamp van Economische Zaken (EZ) in een reactie. Action zelf wil weinig loslaten waarom de keuze is gevallen op Limburg. “Deze keuze is een resultaat van heel intensief onderzoek en heel veel factoren. We besloten om dat niet verder toe te lichten en ons te houden aan de tekst van het persbericht”, zegt een woordvoerster van Action tegen dagblad De Limburger.

Zeshonderd arbeidsplaatsen in Limburg
Op dit moment werken meer dan 11.000 mensen bij Action. In het nieuwe distributiecentrum zullen over twee jaar circa zeshonderd mensen werkzaam zijn.Posted in: Geen categorie