pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 22, 2012 9:59 am Lees verder →

Actueel: PVV verliest en VVD en SP winnen

Roerdalen – De PVV verliest ten opzichte van het huidige aantal Kamerzetels (24) er er 5 als er nu – een dag na de aanstaande val van het kabinet – verkiezingen zouden zijn. Dat blijkt uit depeiling van Maurice De Hond, die zaterdagavond en zondagochtend gehouden is onder 4500 mensen.
Van de kiezers die in 2010 op de PVV stemden, blijft 70 procent wel die partij trouw, maar bij andere partijen wint ze nog maar amper.

De PVV komt in de De Hond-peiling uit op 19 zetels, 5 minder dan in 2010. De kiezers die de PVV verlaten gaan naar de VVD of de SP. Dat zouden als er nu verkiezingen waren de grootste partijen worden. De VVD zou 33 zetels halen, een winst van 2 en de SP zou verdubbelen naar 30.

Het CDA scoort bij De Hond 11 zetels (10 minder dan in 2010). PvdA haalt 24 zetels (min 6), D66 15 (plus 5), GroenLinks 5 (min 5), de ChristenUnie 6 (plus 1), de SGP en de Partij voor de Dieren ieder 3 (in beide gevallen plus 1) terwijl 50Plus met 1 zetel in de Tweede Kamer zou komen.

Volgens De Hond zegt 49 procent van de ondervraagden dat het mislukken van het Catshuisberaad bij Wilders ligt. CDA en VVD doen dat voor het grootste deel, terwijl de PVV-aanhang de schuld bij VVD en CDA legt of bij alle drie.

Met de score van zondag is het alleen mogelijk een coalitie van drie partijen te vormen als daarin zowel VVD als SP zitten. In andere gevallen moeten er minimaal vier partijen meedoen.

In een extra tv-programma zaterdagavond laat op RTL-4 tv concludeerden politieke journalisten dat de toekomstige regering hoe dan ook uit VVD en PvdA en andere linksgeorienteerde partijen waarbij de SP niet vertegenwoordigd is vanwege de uitgesproken opvatingen evenmin de PVVPosted in: roerdalen