pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 29, 2013 9:30 am Lees verder →

“Aftreden Beatrix mogelijk trend voor Europese vorstenhuizen”

Roerdalen – – Een hardwerkende en populaire koningin met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Dat beeld schetsen Europese kranten van koningin Beatrix de dag nadat ze haar troonsafstand bekendmaakte.

Vooral in de Belgische en Duitse media wordt over de troonsafstand- en opvolging in Nederland breeduit bericht
De Belgische Standaard stelt vast dat de toekomstige koning veel vertrouwen geniet.
Ook het Duitse boulevardblad Bild constateert dat Willem-Alexander j zich als volwassen man ontwikkelde tot steun en toeverlaat van zijn moeder.
De Süddeutsche Zeitung vond een Duitse uitdrukking voor het neerleggen van een ambt wel toepasselijk: ”Beatrix neemt haar hoed”, luidt de kop van het artikel. Daarin wordt Beatrix beschreven als een hardwerkende vrouw met een ”ijzeren discipline”.
In politiek opzicht was Beatrix volgens de Süddeutsche Zeitung ”meer liberaal dan conservatief”. De krant brengt in herinnering dat de koningin altijd pleitte voor tolerantie en haar afkeer van vreemdelingenhaat en populisme niet onder stoelen of banken stak.

De Britse krant The Guardian beschrijft Beatrix als een van de rijkste vorsten van Europa die zich achter de schermen doet gelden. Ze heeft volgens de krant een ”intense interesse” in de politiek en bezoekt de geheimzinnige Bilderbergconferenties.
Het Spaanse dagblad El Pais zegt over Beatrix dat ze een perfectionistisch en gerespecteerd vorstin was. En over Maxima schrijft deze krant oa:
”Ze werd aanvankelijk met argwaan bekeken door het verleden van haar vader, die minister van Landbouw was tijdens de dictatuur van generaal Videla.” Door haar charme, humor en harde werk heeft Máxima het Nederlandse volk voor zich gewonnen, analyseert El Pais. De ”ietwat saaie” Willem-Alexander profiteerde volgens de krant mee van haar populariteit.

L’Express uit Frankrijk gaat in op Beatrix’ zakelijke benadering van het koningschap. Beatrix positioneerde zich als de ”chef van de BV Nederland”.

De Zweedse tabloid Expressen, dat de nauwe band tussen de Zweedse en Nederlandse koningshuizen benadrukt, noemt het aftreden van de koningin een “innovatief, modern besluit”. “Het zou wel eens voor een trend bij de Europese koningshuizen kunnen gaan zorgen”, aldus de Zweedse krant.Posted in: roerdalen