pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By augustus 17, 2018 12:49 pm Lees verder →

Air France KLM heeft nieuwe topman

Roerdalen/Amsterdam – Het bestuur van Air France-KLM heeft donderdag de Canadees Ben Smith benoemd tot nieuwe topman van Air France-KLM. Smith werkte nog operationeel directeur van de Canadese luchtvaartmaatschappij Air Canada.
Smith treedt uiterlijk op 30 september aan. Hij zal dan vrijwel direct aan de slag moeten met het voortslepende conflict met het Franse personeel. De vorige topman, Jean-Marc Janaillac, stapte in mei op nadat een loonbod werd afgewezen door het Air France-personeel.

De stakingen bij Air France waren opgeschort tot een nieuwe topman is gevonden, maar de vakbonden hebben al gewaarschuwd dat die in september weer vervolgd kunnen worden. De grote hoeveelheid stakingen hebben het bedrijf inmiddels al 335 miljoen euro gekost, bleek uit de halfjaarcijfers van Air France-KLM.
Overigens gaat de nieuwe topman eenderde in salaris verdienen en dat zak rind3,2 miljoen bedragen.

De Canadees heeft ervaring op dit gebied. Hij was als hoofdonderhandelaar ook betrokken bij cao-gesprekken bij Air Canada, en het lukte hem om met de bonden een tienjarige overeenkomst te sluiten voor piloten en cabinepersoneel.

Smith zelf zegt blij te zijn met de geboden kans. Hij is zich bewust van de zware concurrentie waar Air France-KLM mee te maken heeft in de Europese luchtvaartindustrie. Ook zegt hij zijn best te zullen doen om het vertrouwen te winnen van alle belanghebbenden.

De Nederlandse pilotenvakbond VNV zegt blij te zijn met de ervaring die Smith heeft bij Air Canada.

De vakbond vindt het vooral belangrijk dat Smith “de sociale dialoog aangaat” met de bonden en het personeel: “Dat bestaat uit praten, maar ook uit luisteren.”

Pieter Elbers, de CEO van KLM, zei eerder tegenover NU.nl dat de nieuwe leiding zich vooral moet richten op het oplossen van de problemen in Frankrijk en de strategie van het concern.

Volgens niet-uitvoerend voorzitter Anne-Marie Couderc van Air France-KLM is de aanstelling van Smith uitstekend nieuws voor het concern. Ze prijst onder meer de vernieuwende leiderschapskwaliteiten van Smith. Ook wees ze op zijn staat van dienst bij Air Canada.Posted in: algemeen, roerdalen