By februari 26, 2013 8:49 am Lees verder →

Al 24 tips over weer barbaarse mishandeling door jongeren; nu Oosterhout

Roerdalen/Oosterhout – Weer een barbaarse mishandeling door jongeren, nu in het Brabantse Oosterhout. De camera zag het…Afschuwelijke beelden. De politie kreeg al 24 concrete tips binnen over een ernstige mishandeling in Oosterhout. Het opsporingsprogramma Bureau Brabant zond maandagavond 25 februari 2013 beelden uit van uitgaansgeweld in het centrum van Oosterhout. Aan de hand de tips verwacht de politie de verdachten op korte termijn te achterhalen.

Hype
Op de camerabeelden was te zien hoe een 25-jarige jongeman mishandeld werd in het horecagebied van Oosterhout. Direct na de uitzending namen andere nieuwszenders de beelden over. Ook op diverse nieuwssites op internet was het bewuste filmpje te zien, wat tot een stroom van reacties leidde op de websites en op social media.
In de tips worden meer namen genoemd, dan de vijf daders die te zien zijn op het filmpje.Hierdoor bestaat een reële kans dat er personen onterecht beschuldigd worden van dit geweld. De rechter beslist uiteindelijk of iemand schuldig is en welke strafmaat er wordt toegepast. Op dit moment wordt de binnengekomen informatie veredeld. Dat betekent dat de recherche zoekt naar overeenkomsten in de tips en naar aanvullend bewijs. In overleg met de officier van justitie worden de vervolgstappen in het onderzoek bekeken. Mochten er arrestaties volgen, dan zal de politie daarover actief berichten.

Mishandeling
Op zaterdag 19 januari 2013 werd rond 02.45 uur een 25-jarige jongeman uit Oosterhout zwaar mishandeld in de Klappeijstraat. In eerste instantie raakte hij aan de praat met twee meisjes. Toen hij daarna weer verder liep in de richting van de Markt, ging het fout. Er kwamen jongens op hem af die hem een klap gaven. Vervolgens gingen meer mensen zich met de vechtpartij bemoeien. De jongeman werd van alle kanten geschopt en geslagen en vervolgens bewusteloos achtergelaten.

Beelden
Het geweld werd door bewakingscamera’s vastgelegd. De recherche heeft de beelden veilig gesteld en eerst zelf intern bekeken. Daaruit volgde geen herkenning van de daders. In overleg met het Openbaar Ministerie is besloten om de beelden te tonen in het opsporingsprogramma Bureau Brabant en de hulp van het publiek in te roepen.

Slachtoffer
Het letsel van het 25-jarige slachtoffer bestond uit een blauw oog, tand door de lip, beschadigde neus een en bult op het achterhoofd, opgezette knie, diverse krassen, schaafwonden en kneuzingen. Er volgde geen ziekenhuisopname. Momenteel heeft hij nog dagelijks last van een pijnlijke knie en vermoeidheidsverschijnselen.Posted in: politie, roerdalen