pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 4, 2015 2:43 pm Lees verder →

Alcohol in het verkeer: wat zijn de straffen…en pas op met carnaval!

Roerdalen – De politie waarschuwt (zeker ook met het oog op carnaval): Het gebruik van alcohol vermindert uw rijvaardigheid, waardoor u sneller een verkeersongeval kan veroorzaken. U mag daarom niet rijden onder invloed van alcohol.

Toegestane alcoholpromillage ervaren bestuurder
Als ervaren bestuurder mag u niet rijden met meer dan 0,5 promille alcohol in uw bloed. Wordt u aangehouden met een alcoholpromillage van meer dan 0,8 promille? Dan kan het CBR u een educatieve maatregel opleggen.

Alcoholpromillage ervaren bestuurder
Alcoholpromillage ervaren bestuurder Educatieve maatregel
Van 0,8 tot 1,0 promille LEMA-cursus
Van 1,0 tot 1,3 promille EMA-cursus
Van 1,3 tot 1,8 promille Alcoholslotprogramma (ASP)
Van 1,8 promille of meer Onderzoek alcohol

Toegestane alcoholpromillage beginnend bestuurder
Als u voor het eerst uw rijbewijs haalt, bent u een beginnend bestuurder. En gelden er strengere regels. Dan mag u niet rijden met meer dan 0,2 promille alcohol in uw bloed. Wordt u aangehouden met een alcoholpromillage van meer dan 0,5 promille? Dan kan het CBR u een educatieve maatregel opleggen.

Alcoholpromillage beginnend bestuurder
Alcoholpromillage beginnend bestuurder Educatieve maatregel
Van 0,5 tot 0,8 promille LEMA-cursus
Van 0,8 tot 1,0 promille EMA-cursus
Van 1,0 tot 1,8 promille Alcoholslotprogramma (ASP)
Van 1,8 promille of meer Onderzoek alcohol
Controle alcoholgebruik via ademtest of blaastest
Een ademtest of blaastest laat zien of u meer heeft gedronken dan toegestaan. De politie doet deze test. De uitslag bepaalt of u mee moet naar het politiebureau voor een bloedonderzoek. Met speciale apparatuur meet de politie dan hoeveel alcohol u precies heeft gedronken.

Boete of straf voor rijden onder invloed van alcohol
Het Openbaar Ministerie (OM) kan u een boete en/of gevangenisstraf geven als u rijdt onder invloed van alcohol. Daarnaast meldt de politie u bij het CBR voor het opleggen van een bestuursrechtelijke maatregel.

U raakt uw rijbewijs kwijt bij 2 veroordelingen binnen 5 jaar voor rijden onder invloed van alcohol. Bij de tweede veroordeling moet bij u minimaal een alcoholpromillage van 1,3 promille zijn gemeten.

Rijdt u vanaf 1 juli 2015 onder invloed van een combinatie van alcohol met 1 of meer drugs? Dan raakt u mogelijk ook uw rijbewijs kwijt. De Tweede en Eerste kamer hebben een wetsvoorstel hiervoor goedgekeurd. Het gaat om een uitbreiding van de Wegenverkeerswet 1994. De wetswijziging treedt in werking na publicatie in het Staatsblad.Posted in: politie, roerdalen