pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 12, 2016 12:41 pm Lees verder →

Algemeen Dagblad: 10 redenen waarom gejuich opstijgt bij verlies Ajax…..

Roerdalen – Het AD en anp vatten samen : waarom Ajax arrogantie oproept
Oh, wat vonden ze het heerlijk om te dansen van geluk, toen Ajax de titel verspeelde. In Rotterdam uiteraard, bij Feyenoord, maar ook in de stadions in Utrecht, Den Haag, Leeuwarden en… tsja, waar eigenlijk niet? Wat is dat toch? Waarom misgunt de rest van Nederland Ajax het kampioenschap? Tien redenen.
1 WZAWZDB.
Ofwel: Wij Zijn Ajax, Wij Zijn De Beste. En dat in alles uitstralen. Als chauvinisme een Frans woord is, is arrogantie dan afkomstig uit de grachtengordel?

2 ‘Successupporters’.
Kijk, als je uit Kerkrade komt, ben je voor Roda JC. Geboren in Utrecht? Dan is de kans groot dat je een diehard FC Utrecht-supporter wordt. Maar Ajax-fans zitten overal, verspreid over het land. Supporter worden van Ajax, de succesvolste club, is ‘de makkelijkste keuze’, vinden veel fans van andere clubs. Heerlijk vonden ze het, dat die ‘successupporters’ dus mooi geen kampioen werden

3 Zoals Ajax is er geen ander.
Verheven boven alle anderen. Uniek. Bij de clubs in en rondom Brabant is er die gemoedelijke sfeer. Feyenoord, FC Utrecht, ADO Den Haag; er zijn enorm veel cultuurverschillen, maar uiteindelijk kun je ze scharen onder de noemer: volksclubs. Waarbij keihard werken (voor je centen!) zo ongeveer de belangrijkste voorwaarde is. Maar welke club schuurt er ook maar enigszins aan tegen Ajax?

4 Jaloezie (1)
33 titels. 4 keer de Europa Cup 1 cq. Champions League. Jaloersmakend, die prijzenkast van Ajax.

5 Jaloezie (2)
Johan Cruijff. Piet Keizer. Sjaak Swart. Dennis Bergkamp. Marco van Basten. Jari Litmanen.

6 Ajax zus, Ajax zo.
De titel ging naar PSV, maar zondagavond tijdens Studio Voetbal ging het vooral over het feit dat de titel niet naar Ajax ging. Het is een veelgehoorde kritiek. In praatprogramma’s, kranten, tijdschriften: alles draait om Ajax. Of dat nu klopt of niet: het sentiment leeft wel bij veel mensen.
7 De rijkste.
NEC heeft een talentvolle doelman. Hup, die gaat voor veel geld naar Amsterdam. Heerenveen een uitstekende Fin? Idem dito. FC Utrecht heeft een goudhaantje met Sébastien Haller. Nou, dan heeft Ajax interesse. En AZ-fans zagen het voorbije decennium de ene na de andere publiekslieveling naar ‘de grote broer’ vertrekken.

8 Die bus.
Al voor het verdict, op de openbare weg, in het zicht van jan en alleman, de versieringen op de bus aanbrengen. ‘Landskampioen 2015-2016’. Waarom doen ‘die Amsterdammers’ dat nu niet in een afgelegen parkeergarage?

9 Nederland, dat is toch de hoofdstad van Amsterdam?
Nederland? Oh, Ajax, Johan Cruijff! Wereldwijd genieten de Amsterdammers veruit het meeste aanzien.

10 Jasper Cillessen. Richard Witschge. Winston Bogarde. Patrick Kluivert. Luis Suárez. Zlatan Ibrahimovic. Mido.
Bij Ajax spelen ‘players you love to hate’. Omdat ze zich laten vallen bij een zuchtje wind. Een elleboogje uitdelen. Een balletje hooghouden in het heetst van de strijd. Of gewoon omdat je ze zonder aanwijsbare reden niet kunt uitstaan. Ja,geef titel maar aan PSVPosted in: algemeen, roerdalen