pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 6, 2012 12:31 pm Lees verder →

“Alleen Elfstedentocht als na komend weekeinde goed vriesweer blijft”

Roerdalen/Leeuwarden – “Er komt alleen een Elfstedentocht als het na komend weekeinde goed vriesweer blijft”. Dat zegt de Friese schaatser Wiebe Melling die al 2 x de Elfstedentocht heeft gereden en een allrounder is.
Hij behoort in zijn woonplaats Leeuwarden tot de geharde toertochtrijders en kenners van natuurijs-schaatsen. Ïk heb me zelden vergist en het komt dit jaar op het vriesweer van komend weekeinde aan. Omdat de thermometer midweeks weer wat klimt en maar net onder nul blijft komt het volgens mij op het komend weekeinde aan. Dan kan het volgens vele weerkundigen en ook volgens mij, 2 kanten opgaan: als het goed blijft vriezen dan hebben de woensdag, donderdag of de vrijdag (net voor carnaval) een Elfstedentocht en als de temp klimt dan hebben we er geen meer. Zo eenvoudig ligt de zaak erbij. Al die heisa vanaf zondagavond tot nu is zuiver speculatief”, aldus Melling.

. In het noordelijke deel van de provincie Friesland is het ijs ‘fantastisch’ maar bij bij Stavoren en Luts zijn forse problemen.

Het bestuur en de 22 rayonhoofden waren zondag voor het eerst sinds 1997 weer bijeen. Woensdag staat een tweede bijeenkomst gepland. Dan worden de vorderingen in met name het zuidwestelijke deel van de provincie besproken. Erg optimistisch is de Vereniging De Friesche Elfsteden niet. Met de voorspelde vorst van 7 tot 8 graden ’s nachts is de ijsgroei minimaal.

Dat zegt voorzitter Wiebe Wieling van de Vereniging De Friesche Elf Steden.

Het ijs moet overal minstens 15 centimeter dik zijn en dat is bijna nergens het geval. Op de meren zijn verder nog wakken. ‘
De winterse omstandigheden houden de komende dagen aan. Het KNMI verwacht tot en met zondag overwegend strenge vorst in de nacht.

De maximumtemperatuur kan op donderdag en vrijdag oplopen tot rond het vriespunt, maar in het weekeinde zijn minima van -12 tot -14 mogelijk. Daarna is de verwachting onzeker en zou er een overgang kunnen zijn naar minder vriesweer en dat komt een mogelijke komst van een Elfstedentocht 2012 niet ten goede .Posted in: roerdalen