pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 18, 2011 9:13 am Lees verder →

Alles over leuke wandelroutes van 1-5 km op de Meinweg

Meinweg – In Nationaal Park De Meinweg kunt u uren ronddolen zonder iemand tegen te komen. Het is een paradijs voor rustzoekers met eindeloze wandelmogelijkheden. Om u te helpen bij het kiezen van de mooiste paden hebben Staatsbosbeheer en de gemeente Roerdalen een aantal wandelroutes uitgezet door De Meinweg. Elke wandeling begint bij een parkeerplaats. Als u de gekleurde paaltjes volgt, komt u vanzelf weer bij het vertrekpunt. Onderweg komt u soms paaltjes tegen die een verbinding aangeven met een andere route.

Rolvennenroute (wit, 4 km). Voert door de bossen en heide langs de Rolvennen. Start: P-plaats bij verharde Meinweg en spoorwegovergang, Herkenbosch; of Rijstal Venhof, Venhof 2, Herkenbosch.
Paardengatroute (blauw, 5,5 km). Toont de grote verscheidenheid van het landschap van De Meinweg en doet ook de Rolvennen aan. Start: P-plaats bij verharde Meinweg en spoorwegovergang, Herkenbosch; of Rijstal Venhof, Venhof 2, Herkenbosch.
Reewegroute (lichtgroen, 3,5 km). Het Natuurpad (ook geschikt voor mindervaliden) vormt een onderdeel van deze route. Start: P-plaats bij verharde Meinweg en spoorwegovergang, Herkenbosch.
Melicker Venroute (rood, 4,5 km). Langs het Melicker Ven en het Herkenboscher Ven. Dat laatste ven is ooit drooggemalen, maar wordt nu door begrazing en verhoging van het waterpeil weer natter gemaakt. Start: P-plaats bij Rijstal Venhof, Venhof 2, Herkenbosch.
Hooibaanroute (rood, 4,3 km). Door grovedennenbossen die ooit hout voor de mijnen leverden. Start: P-plaats bij werkschuur Staatsbosbeheer, Hooibaan 1, Vlodrop.
St. Ludwigroute (blauw, 4,5 km). Rondom het voormalige St. Ludwig College met z’n imposante klooster, weilanden, schitterende bossen en de kapel. Start: P-plaats bij Vlodrop-Station.
Luzenkamproute (lichtblauw, 5 km). Over de stuifzandheuvels die verantwoordelijk zijn voor het sterke reliëf in dit gedeelte van het Nationaal Park. In het begin van de eeuw zijn ze ingeplant met grove den. Start: P-plaats langs de Asenrayerweg, Assenray.
Natuurpad (kleurrijke paaltjes, 2 km). Verbindt het bezoekerscentrum met het nabijgelegen nationaal park. Een route waarbij kleur een belangrijke rol speelt. Alles lijkt op het eerste gezicht groen. Maar als je beter kijkt, zie je veel meer kleuren en kleurschakeringen. Langs de route staan verschillende kleurrijke opdrachten en ook de bewegwijzering is opvallend. Start: bezoekerscentrum, Meinweg 2, Herkenbosch.
Rode wandelroute (rood, 1,5 km). Start: Windhond – Hondsdiekerweg, Tegelen. Wandeling door loof- en gemengd bos gelegen op steilrand met veel trappetjes.
Witte wandelroute (wit, 3 km). Start: Camping De Eekhoorn, Maalbekerweg 25, Belfeld. Een afwisselende wandeling door loof- en gemengd bos, langs graslanden en een heideveldje gelegen op steilrand. Enkele drassige plekken in route vanwege uittredend grondwater onderaan de helling. Goed schoeisel aan te raden. De route is minder geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Er is een gratis folder verkrijgbaar bij het startpunt.
Groene wandelroute (groen, 3,5 km). Start: Groenewoud, langs Bosstraat (t.o. pension), 6071 RB Swalmen. Wandeling over smalle paadjes langs de meanderende Swalm door hoofdzakelijk beekbegeleidend en parkachtig bos. De route gaat ook over schraal grasland en heide. Langs de route staan enkele informatiepaneeltjes met archeologische informatie.Posted in: roerdalen, roermond