pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 25, 2011 3:13 pm Lees verder →

Alles over ophalen huisvuil GFT- en restafval in Roermond – Tijdstippen, Inzamelroutes en Aanbiedregels

Roermond – Groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) en restafval wordt in Roermond ingezameld met behulp van diverse, daartoe door de gemeente verstrekte inzamelmiddelen. In de meeste gevallen is dat een duobak. Het voorste deel van de duobak is bestemd voor het gft-afval. In het achterste deel moet het restafval worden gedeponeerd.

Daarnaast vindt de inzameling plaats met behulp van 25-liter emmers voor gft-afval en 40-liter emmers voor restafval (dit komt veelal voor in de gestapelde bouw). Bij een aantal hoogbouwcomplexen wordt het afval ingezameld via ondergrondse containers. Toegang tot de containers gebeurt op elektronische wijze door middel van een sleutelhanger.

De sleutelhanger hoort bij de woning. U laat de sleutelhanger achter als u verhuist. Heeft de vorige bewoner geen sleutelhanger achtergelaten? Dan kunt u gratis een nieuwe sleutelhanger aanvragen bij het Milieu informatiecentrum, te bereiken op telefoon 088-5502345. Als de sleutelhanger verloren, beschadigd of gestolen is, wordt € 15,00 in rekening gebracht voor een nieuwe sleutelhanger.

Inzamelroutes
Dinsdag: Herten, Merum, Ool, Aan de Rijksweg (Herten), Musschenberg, Roer-Zuid, Roerzicht, Hammerveld, Voorstad St. Jacob, Binnenstad, ten westen van de Rijksweg (Swalmen) Asselt.

Woensdag: Roermondse Veld, Vrijveld, Kapel in het Zand, de Weerd, Hatenboer, Leeuwen, Industrieterrein Willem-Alexander, Arlo, gedeelte Kemp (ten westen van de Karel Doormanstraat), Schöndeln, ten oosten van de Rijksweg (Swalmen),Boukoul.

Donderdag: Gedeelte Kemp (ten oosten van de Karel Doormanstraat), Kitskensdal, Donderberg (Vliegeniersbuurt, Componistenbuurt, Kastelenbuurt en Sterrenberg), Gebroek, Kitskensberg, Industriepark Roerstreek Noord.

Vrijdag: Asenray, Hoogvonderen, Maasniel, Brikkenoven, de Wijher, Broekhin, Heuvel, Tegelarijeveld.

Aanbiedregels
Het is de bedoeling dat u uw inzamelmiddel op de hierboven vermelde inzameldag om uiterlijk 7.30 uur aanbiedt, dat wil zeggen voor uw eigen woning op de stoep klaar zet. Na lediging dient u uw inzamelmiddel zo snel mogelijk – maar uiterlijk aan het einde van de inzameldag – weer binnen te halen.

Het gft-afval moet goed gescheiden worden. Als er teveel verontreinigingen in het gft-afval worden aangetroffen kan dit namelijk niet meer tot compost worden verwerkt. Daarom let de inzameldienst hier goed op. Indien u uw afval niet goed heeft gescheiden, kan er een gele kaart worden uitgereikt om u te wijzen op de (scheidings)regels.

In sommige gevallen kan het inzamelmiddel niet worden geledigd, bijvoorbeeld wanneer het te zwaar is (maximaal 75 kilogram) of wanneer er zaken in worden aangetroffen die schadelijk zijn voor het milieu (bijvoorbeeld klein chemisch afval) of voor de persinstallatie van het inzamelvoertuig (bijvoorbeeld puin). In zo’n geval zal het inzamelmiddel niet worden geledigd en een rode kaart worden verstrekt. Een rode kaart wordt onder andere ook uitgereikt als het gft- en restafval niet gescheiden is en als er afval in zit dat apart wordt ingezameld zoals glas, blik, textiel en papier. Ook als er twee keer eerder om dezelfde reden een gele kaart is uitgereikt krijgt men een rode kaart.

Defect inzamelmiddel
Is uw inzamelmiddel kapot? Dan kunt u contact opnemen met de Servicelijn van de gemeente Roermond, telefoon 0475-359999. Er wordt dan een afspraak met u gemaakt voor reparatie of vervanging van het inzamelmiddel.

Wat is gft-afval?
Loof en schillen
Botjes
Brood
Doppen van pinda’s en noten
Noten en pitten
Eierschalen
Etensresten (ook gekookt)
Kaaskorsten
Koffiefilters en koffiedik
Theebladeren en theezakjes
Visgraten
Mest en stro van kleine huisdieren zoals hamsters en cavia’s
Gras
Bladeren
Snoeiafval
Planten (met niet te veel aarde)

Voor de paasdagen zijn geen wijzingen bekend in de ophaalroutes.

bron: Gemeente RoermondPosted in: roermond