pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 1, 2016 2:12 pm Lees verder →

Amazing Postert 2016 : een EVENEMENT met hoofdletters…

image

imageRoerdalen – Door een technisch probleem buiten ons om, is een recensie over de derde editie van Amazing Postert op zaterdag 16 april 2016 jl, niet tijdig verschenen op de site van het Roerdal Journaal.
Wij betreuren dat als redactie, maar om reden dat de uitvoerenden daar recht op hebben, plaatsen we de recensie alsnog. Omdat het ook een uitvoering was/is, die nu al tot de wapenfeiten van de harmonie in 2016 gerekend mag worden.

Een aantal lezers heeft dat ook heel kort in de rubriek Wist u van het Posters Journaal eerder kunnen lezen.

Iedereen , die bij Amazing Postert 2016 betrokken was, mag fier met de borst vooruitlopen. Het was in een woord af; in ruim drie uur rolden rond 30 veelal bekende songs ( covers van onder andere. Frank Sinatra tot Rowwen Heze en Andre Hazes over de buhne, waar het publiek mee kon zingen en dat ook deed. Al was het soms, vooral bij de start, nog mondjesmaat.

Dat allemaal gebeurde onder leiding van dirigent Guido Swelsen, een eminente dirigent, zo werd eens te meer bewezen deze avond. Heel speels en schijnbaar met het grootste gemak van de wereld dirigeerde hij zijn orkest cs naar grote hoogtes….Guido, Bravo..en Chapeau! (niet voor niets hier met hoofletter en uitroepteken neer geschreven.)

In het middelpunt natuurlijk de muzikanten van de organiserende Posterse harmonie Wilhelmina: geweldig swingend en uitstekend op dreef. Zij verzorgden een show, met de bekende Maastrichtse zanger Erwin: voor mij een van de ontdekkingen van de avond door zijn uiteenlopend repertoire, van serieus naar evergreens, maar ook uiteraard ook met “zijn” krakers als de Griekse Nach en ’t Reuzeraad. Het publiek (met rond 1000 bezoekers in de hal) – was ook verrast, zo bleek uit menige reactie, met nummers die men juist niet van de Maastrichtse zanger Brepoels zou verwachten. En dezelfde zorgde voor een leuk intermezzo, samen met een bier tappende good-old Jan van Birgelen op een bierwagen, die de zaal binnen kwam en rijkelijk gerstenat uitdeelde. Dat allemaal onder de tonen van het Grote Orkest ( ook met hoofdletters..) en bier-liefhebber Andre Hazes-evergreens, uit de mond van…weer zanger Erwin. Wat een veelzijdigheid demonstreerde hij deze avond…

“Amazing wil verbazen”, legde organisator Joep Bustin vooraf uit. Nou Joep, dat deed het volop bij min en vele, vele andere . “en als je het snel uitspreekt, dan hoor je ‘mee-zing’. Dat is precies wat bij tijd en wijle ook gebeurde en zal bij een eventuele 4de uitgave ( over 2 jaar )van Amazing nog nadrukkelijker klinken.

Heel professioneel ook het presenteren van de songteksten-vertalers Oliver Piper, Eric Moors en anderen, om op grote schermen alle teksten van de songs mee te laten lopen.

Wilhelmina begeleidde
tijdens Amazing Postert 2016 overigens niet alleen met Erwin, maar ook de lokale zangtalenten Debby Thebrath, Robin Schreurs en Mandy Mullenders. Wat een talent zit er toch in zo’ klein dorp! Zij traden in verschillende combinaties op en deden dat met naar professionaliteit neigende Inzet!

Bovendien werd het orkest aangevuld met een combo uit de ook voortreffelijke Zuid-Limburgse formatie 10 Feet Up met een zeer talentvolle zangeres in hun midden, die ook veel varianten beheerste: van pop tot rock en van licht klassiek tot Limburgstalig. Een belangrijke rol was overigens ook weggelegd voor een sucesvol optreden leerlingen van de plaatselijke basisschool.
Tussendoor was er een nieuw onderdeel van Amazing Postert, dit jaar ‘Sjlaonde Herrie’, met vele slagwerkers uitde regio en Postert (zoals bijv de jonge talentrijke Ruud Mingers en de al wat ervaren Pier Boosten) , die zich alle beurtelings individueel presenteerden, en eerder samen met een professionele, oneerbiedig gezegd “batter-bende”, die letterlijk ook de trom sloeg en hoe.

Het spektakel duurde 3,5 uur non-stop en presentator Jan Ramakers deed de presentatie op zijn bdkende vlotte, en ontwapende wijze, maar moet er toch een dag een schorre stem aan overgehouden hebben, want het enthousiaste publiek en de muziek legden hem soms even het zwijgen op.

Op you tube zijn enkele filmpjes van deze Amazing 2016! verschenen; jammer en zonde dat een tv-omroep, die Roerdalen toch ook heeft, van zo’n voorstelling kennelink geen opnamen maakt of kan maken, opdat de thuisblijvers ook eens konden zien en horen wat de eigen gemeenschap kan bieden en ze dus gemist hebben….en ideaal materiaal om bijv in delen in de huiskamer te brengen, met de feestdagen bijv. Gelukkig heeft de harmonie oud-secretaris en jarenlang oud-bestuurslid Wim Veelen nog om zelf de avnd vast te leggen en dat ook deze avond weer deed.

Resumerend: meer dan een dikke pluim voor de hele organisatie onder leiding van Amazing-inspirator Joep Bustin en harmonie-voorzitter Mart Janssen; en natuurlijk ook voor diegenen, die hier niet name genoemd zijn en veel werk verzet hebben voor Amazing Postert 2016, een EVENEMENT, dat ik hier graag met hoofdletters schrijf, wat dat was het!
Jacquses Biermans