By augustus 30, 2012 4:59 am Lees verder →

Ambtenaar Moerdijk haalt op eigen gezag SP-borden weg…

Roerdalen/Moerdijk – Een opsporingsambtenaar van de gemeente Moerdijk is buiten zijn boekje gegaan. Dat zegt burgemeester Jac Klijs van Moerdijk. De ambtenaar liet op eigen gezag ongeveer vijftig campagneborden van de SP weghalen.

De borden zaten vast aan lantaarnpalen. Volgens de ambtenaar hingen ze te hoog en dat zou automobilisten te veel afleiden van de weg. Dat meldt Omroep Brabant.

Verontwaardigd
De lokale SP-voorzitter Chris Verschuuren reageerde verontwaardigd op de brief die de partij kreeg van de ambtenaar. “Wij maken al jaren campagneborden vast aan lantaarnpalen en altijd op dezelfde hoogte. Bovendien zijn er talloze reclameborden die nog hoger hangen. Die zouden dan ook allemaal weg moeten.” De SP dreigt aangifte te doen van diefstal als de gemeente de borden niet voor woensdagochtend heeft teruggeplaatst.

‘Dit mag nooit meer gebeuren’
Burgemeester Klijs heeft intussen al toegegeven dat er verkeerde beslissingen zijn genomen. De ambtenaar stuurde tegen de regels in op eigen gezag een brief en haalde de borden weg zonder eerst te overleggen met de partij. “Dit mag nooit meer gebeuren. In overleg met de SP zullen we de borden zo snel mogelijk terugplaatsen.”

De burgemeester zegt dat er nog een gesprek volgt met de ambtenaar, waarin duidelijk wordt gemaakt dat hij buiten zijn boekje is gegaan.Posted in: roerdalen