By april 1, 2013 7:37 pm Lees verder →

Archiefdienst AllBidigit in Echt breidt uit

Roerdalen – De AllBidigit Group aan de Bellweg 11, Echt op het bedrijventerrein ‘de Berk’ in Echt breidt op korte termijn haar huisvesting uit. De AllBidigit Group is gespecialiseerd in document management en biedt diensten aan zoals: archiefopslag en beheer, digitalisering van dossiers en outsourcing, archiefbewerking en opleidingen, detachering en consultancy.

AllBidigit heeft momenteel 45 personen in dienst die werkzaam zijn op diverse gebieden van document management. Naast het hoofdkantoor in Echt heeft het bedrijf ook nog een vestiging in Brunssum.

Onlangs heeft de AllBidigit Group de gunning gekregen voor het opslaan van 20 kilometer archief. Ruim 2,5 kilometer papier moet gescand worden en ruim 7 kilometer dossiers moet voor de klant digitaal beschikbaar worden gesteld in de ‘Cloud’. Het bedrijf verwacht dit jaar een groei van 30% te realiseren, iets wat in deze tijden opmerkelijk is.

Door de enorme groei dit jaar worden 10 tot 15 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd. Een gedeelte van deze arbeidsplaatsen wordt ingevuld via Social Return, in het kader van de sociale werkgelegenheid. Voor de uitvoering van deze opdrachten wordt een uitbreiding van de archiefruimte in Echt gerealiseerd. In de zomerperiode zal de extra aanbouw van het archiefdepot gerealiseerd zijn. Met de realisatie van de aanbouw wordt de totale opslagcapaciteit vergroot naar ruim 100 strekkende kilometer archief!

Wethouder Jac Dijcks: “Ik ben ontzettend gelukkig met deze mooie opdracht voor Allbidigit en de uitbreiding van het bedrijf. Ook de hiermee gepaard gaande groei van 10-15 arbeidsplaatsen is in deze tijd een prachtige ontwikkeling voor Echt-Susteren.”Posted in: roerdalen