pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 19, 2012 12:41 pm Lees verder →

Arrestatie na 13 jaar moordzaak Vaastra na DNA 7300 met wattenstaafjes

Roerdalen/Zwaagwesteinde – Er is een man van rond 45 zaterdag gearresteerd in de beruchte moorzaak Marianne Vaatstra (foto) uit 1999.
Bij het DNA-onderzoek in de zaak-Vaatstra in september en oktober zijn bij zo’n 6500 mannen vier wattenstaafjes met wangslijm afgenomen. Dat gebeurt om een reservestaafje te hebben en omdat er ”kwantitatief en kwalitatief” niet altijd genoeg genetisch materiaal op zit. Vanavond geeft de politie meer info.

Het DNA-onderzoek was de ‘laatste en ultieme’ poging van justitie om meer dan 13 jaar na de moord de dader te vinden.
Marianna Vaatstra werd in 1999 verkracht en vermoord in een weiland in de buurt van Veenklooster. Het 16-jarige meisje had in de nacht van 30 april op 1 mei 1999 een discotheek in Kollum bezocht en ging op de fiets terug naar haar huis in Zwaagwesteinde. Daar kwam ze nooit aan.
In september werden bijna 7300 mannen opgeroepen om wangslijm af te staan in het eerste grootschalige DNA-verwantschapsonderzoek in Nederland.
Bekende
De verdachte zou zelf zijn DNA hebben geleverd tijdens het verwantschaponderzoek.
Bauke Vaatstra, de vader van Marianne, kent de man niet, maar zijn familie weet wel wie hij is. De kleinkinderen van Vaatstra gaan naar dezelfde gymnastiekclub als de kinderen van de verdachte, vertelde Bauke Vaatstra.
Afgeschermd
De omgeving van de boerderij van de vermeende verdachte in Oudwoude wordt door de politie afgeschermd. De locatie is ongeveer 2,5 kilometer van het weiland in Veenklooster waar het lichaam van Vaatstra in 1999 werd gevonden.
De toegangsweg naar de boerderij is maandagochtend door de politie in beide richtingen afgesloten. Ook worden dranghekken geplaatst. Op het erf rond de boerderij lopen politiemensen. Het is onduidelijk of de politie bezig is met een zoekactie.
De familie van de man is opgevangen.Posted in: politie, roerdalen