pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 23, 2013 8:11 am Lees verder →

Morgen is officieel het aspergeseizoen voorbij (St Jan) maar nog even wat wetenswaardigheden over asperges

Roerdalen – Enkele wetenswaardigheden over asperges

Heerlijk vers
Verse asperges zijn de lekkerste asperges. Maar hoe weet je wat vers is? Dat kun je zien aan de lichte glans op de asperge. Je kunt het ook voelen, door met een vingernagel voorzichtig in de stengel te drukken en te kijken of er wat vocht uitkomt. Toch kun je het vooral horen. Wrijf twee stengels tegen elkaar en als dit een piepend geluid maakt, zit je goed. De asperges zijn heerlijk vers.
Bewaren
U kunt asperges het beste zo vers mogelijk gebruiken. In de groentelade van uw koelkast zijn asperges, gewikkeld in een vochtige theedoek zo’n 3 tot 4 dagen houdbaar.
Wilt u de asperge langer bewaren, dan kunt u ze invriezen.
Schil de asperges zorgvuldig. Na het wassen en drogen verpakt u de asperges in een plastic diepvrieszakje en vervolgens zo de vriezer in. De asperge is nu 4 tot 6 maanden houdbaar. De ingevroren asperge als een ijsklomp in kokend water bereiden. Asperge nooit eerst op de normale manier ontdooien.

Messcherp
Goed gereedschap is het halve werk. Maar, hoe houd ik mijn aspergemes vlijmscherp? Tip van een topkok: schil regelmatig met hetzelfde mesje ook een aardappel of een wortel. Op deze manier houdt u uw aspergemesje beter in topvorm.Posted in: roerdalen