By mei 4, 2014 2:31 pm Lees verder →

Babbeltruc over gaslek

Hoensbroek – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een babbeltruc waarbij een 66-jarige man uit Hoensbroek is beroofd van enkele duizenden euro’s.

De man was woensdag in zijn woning en werd gebeld door een persoon die aangaf dat er een gaslek was bij de woning en dat ze eraan kwamen. Even later ging de bel aan de voordeur en stonden er twee mannen die voor de gaslek kwamen. De bewoner werd verzocht waardevolle spullen te pakken en de woning te verlaten. De mannen kwamen de woning binnen en gaven nogmaals aan dat de man zijn spullen moest pakken. De man ging spullen en geld verzamelen en deed dit in een tas. Een van de mannen pakte de tas en vervolgens zag het slachtoffer dat beide mannen de woning door de voordeur verlieten. Van de daders ontbreekt op dit moment elk spoor.

Waarschuwing

De politie waarschuwt voor deze vorm van oplichting. Vraag bij dit soort situaties een legitimatie van de personen als ze zich uitgeven voor bijvoorbeeld medewerkers van een bepaald bedrijf. Als u de situatie niet vertrouwt kunt u contact opnemen met de politie. In spoedgevallen of heterdaadsituaties kan dit via 112. Voor informatie of tips kunt u ook bellen met 0900-8844.Posted in: politie