pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 6, 2018 5:09 pm Lees verder →

Belangrijkste cryptomunten in grote val, net als aandelen ook weer omlaag

Roerdalen – De Belgische krant De Standaard meldt het net als alle andere media: Beleggers op aandelenbeurzen zijn niet de enigen met een nieuwe slechte dag, ook in de wereld van cryptomunten worden alweer grote verliezen geleden.

De koersen van de drie waardevolste cryptomunten verloren fors in de afgelopen 24 uur, meldt CoinMarketCap. Deze site houdt gewogen gemiddelden bij van cryptocurrency’s, op basis van de koersen van meerdere handelsplatformen

De bitcoin verloor in de afgelopen 24 uur bijna een kwart van zijn waarde en is op sommige handelsplatformen tijdelijk onder de 6.000 dollar gezakt. Om daarna weer wat op te krabbelen tot ruim boven die nieuwe drempel. En dat terwijl diezelfde virtuele munt vrijdag nog meer dan 9.000 dollar waard was en eind december piekte op bijna 20.000 dollar.
Maar ook de andere cryptomunten krijgen klappen. Ethereum verloor de voorbije 24 uur bijna 30 procent en de ripple ook rond de 25 procent.

Volgens waarnemers is de verkoopgolf het gevolg van het ineenstortend vertrouwen in de cryptomunten. Wereldwijd komt steeds meer regelgeving om de handel in cryptocurrency’s aan banden te leggen of zelfs helemaal te blokkeren, zoals in China. Daarnaast duiken meer berichten over fraude en oplichting rond cryptocurrency’s aan de oppervlakte.

En als klap op de vuurpijl omschreef Agustin Carstens, de baas van de Bank voor Internationale Betalingen (BIB) – ook wel bekend als ‘de bank der centrale banken – cryptomunten vandaag als een gevaarlijk ‘ponzi-schema’, een speculatief piramidesysteem dus. Volgens hem is het belangrijk dat overheden en toezichthouders de cryptohandel in toom houden, anders zou die mogelijk een bedreiging kunnen vormen voor de financiële stabiliteit.



Posted in: algemeen, roerdalen