porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 17, 2016 8:05 am Lees verder →

Belasting op frisdrank in Engeland: geld voor strijd Tegen obesitas kinderen

Roerdalen/Londen – Een heel verstandige zet volgens veel doktoren: de Britse minister van Financiën George Osborne heeft woensdag een belastingtax op gesuikerde frisdranken aangekondigd. De maatregel zou vanaf april 2018 in werking moeten treden en zou de overheid meer dan 520 miljoen Britse pond (ruim 660 miljoen euro) opleveren. Het geld zal volgens Osborne dienen om meer te investeren op sport op school.
. Osborne neemt de maatregel omdat frisdranken “de voornaamste oorzaak van obesitas is bij kinderen”.

De heffing zal van toepassing zijn op niet-alcoholische frisdranken die meer dan 5 gram suiker per 100 milliliter bevatten en zullen niet van toepassing zijn op fruitsap of drankjes op basis van melk. De maatregel moet de Britse staatskas ruim 520 miljoen pond opleveren. Geld dat volgens Osborne gebruikt zal worden om de investering in sport op school te verdubbelen.

Jamie Oliver blij

De Britse tv-chef Jamie Oliver ijvert al langer voor de invoering van een suikertax in de strijd tegen obesitas en is blij verrast met de maatregel. “Het is een moedige en logische maatregel.”

Volgens cijfers van 2015 hebben 28 procent van de Britse kinderen tussen 2 en 15 jaar, en maar liefst 61,9 procent van de volwassenen, te kampen met overgewicht of obesitas. Het land is op dat vlak daarmee bij de slechtste van Europa. Naar schatting kosten aan obesitas gelinkte ziekten de Britse economie jaarlijks ongeveer 27 miljard pond (ruim 34 miljard euro).Posted in: algemeen, roerdalen