pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 4, 2013 9:50 pm 0 Comments Lees verder →

Beregenen met water uit Vlootbeeknmag niet , zegt Roer en Overnaas

Roerdalen – Waterschap Roer en Overmaas heeft in verband met de waterschaarste en de verwachte aanhoudende droogte besloten om vanaf dinsdag 23 juli voor het stroomgebied van de Vlootbeek een totaal verbod voor het onttrekken van oppervlaktewater in te stellen.e
Dit betekent bijvoorbeeld dat de landbouw geen water uit de beken mag onttrekken om gewassen te beregenen. Het waterschap is tot dit besluit gekomen omdat de afvoeren van de meeste beken in dit stroomgebied sterk zijn afgenomen.

Het gaat onder andere om de Vlootbeek, Putbeek en Pepinusbeek en hun zijbeken in de gemeenten Echt-Susteren, Roerdalen en Maasgouw. Door het verbod gaat het waterschap verdere daling van de waterpeilen tegen. Het verbod geldt tot uiterlijk 1 oktober 2013. Al naar gelang de omstandigheden kan het bestuur het verbod tussentijds wijzigen of intrekken.

Flora en fauna
Het waterschap heeft het verbod ingesteld in verband met de bescherming van waterafhankelijke flora en fauna. Door droogte gaat ook vaak de waterkwaliteit achteruit. Ondiep water warmt sneller op en heeft een lager zuurstofgehalte waardoor vissterfte kan ontstaan.

Waterafvoer
Het waterschap heeft voor het stroomgebied van de Vlootbeek vastgesteld tot welk peil de afvoer nog mag zakken om voldoende watervoorraad voor nog drogere perioden te behouden. Ze meet hiervoor continu de waterafvoeren in de beken en sloten met behulp van geavanceerde meetstations. In deze droge situatie overleggen inhoudsdeskundigen van het waterschap wekelijks over de stand van zaken en eventuele maatregelen.

Pas als het de komende weken overvloedig gaat regenen, herstellen de waterafvoeren zich enigszins en is het onttrekkingverbod mogelijk niet meer nodig. Het waterschap heeft de ervaring dat de afvoer zich in de zomer nauwelijks kan herstellen en ze dus een eenmaal ingesteld onttrekkingverbod meestal niet meer intrekt gedurende de hele zomerperiode.

Het waterschap heeft degenen die in bezit zijn van een vergunning voor het onttrekken van oppervlaktewater inmiddels schriftelijk geïnformeerd over het verbod. Het verbod geldt niet voor onttrekkingen van het grondwater. Het waterschap controleert op naleving van het onttrekkingverbod.Posted in: roerdalen