pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 24, 2014 6:53 pm Lees verder →

Beroemde “kerk-boekhandel” Polare in Maastricht nu bankroet; hoop op nieuwe eigenaar

Roerdalen/Maastricht – Polare, waar ook de boekhandel in de voormalige Maastrichtse Dominicanenkerk onder valt, is v maandagmiddag 24 febr. door de Amsterdamse rechtbank failliet verklaard. De winkels die sinds afgelopen week weer open waren, blijven open om hun bestaande voorraad in de uitverkoop te doen.

Hoewel het personeel nu op straat komt te staan, kunnen klanten boeken kopen met hoge kortingen.

Een maand gelegen vroeg de al enige tijd noodlijdende boekwinkelketen uitstel van betaling aan.

De curator zegt dat ervoor gekozen is Polare om technische redenen failliet te laten gaan. Daaroor worden door het UWV voorlopig de salarissen van het personeel door betaald.

Met het verdwijnen van de boekhandel uit de Dominicanenkerk gaat ook het filiaal van Coffeelovers ter ziele. De koffiehoek in de kerk was een geliefd ontmoetingspunt voor velen; er werden werden ook regelmatig lezingen en presentaties gegeven.

Polare ontstond vorig jaar door een samenvoeging van de winkels van Selexyz en De Slegte. Bij het bedrijf werken ongeveer 400 mensen.

De hoop is nu gevestigd op het doorverkopen van de 20 boekwinkels, waaronder die in de Maastrichtse Dominicanenkerk.

Vorige week liet de bekende Boekhandel Waanders uit Zwolle weten serieuze interesse te hebben in overname van de vestiging in de Dominicanenkerk.Posted in: roerdalen