pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 20, 2012 8:27 am Lees verder →

Bestrijding eikenprocessierups in Midden-Limburg

Roerdalen/Maasgouw In Midden-Limburg is een werkgroep samengesteld die de bestrijding van de processierups coördineert en begeleidt. Deze werkgroep heeft een deskundig bedrijf ingeschakeld dat in het voorjaar voor de Midden-Limburgse gemeenten de ontwikkeling van de eikenprocessierups volgt.
Zo kan het optimale tijdstip van bestrijding worden bepaald en krijgt men een goed beeld van de ontwikkeling van deze plaag. Uit onderzoek is gebleken dat de jonge rupsen al in het eerste stadium van hun ontwikkeling eten van de ontluikende bladknoppen van de eikenbomen. Het is dus mogelijk dat de bomen al bespoten moeten worden zodra het blad begint uit te lopen en er een bladbezetting is van 30 tot 50%. De gemeente start eind april of begin mei, afhankelijk van de weersomstandigheden, met de bestrijding.

De ontwikkeling van de rups en de bladbezetting aan de eikenbomen wordt gevolgd en er wordt dan een go-moment bepaald voor de bestrijding. Om de periode van bespuiting zo kort mogelijk te houden is het wenselijk dat de werkzaamheden niet alleen overdag maar ook vroeg in de ochtend of later in de avond worden uitgevoerd.

Niet alles kan voor honderd procent bestreden worden.De eikenprocessierups zal een probleem blijven waar wij mee moeten leren omgaan. Kleinere nesten op plaatsen waar geen gevaar is voor aanraking met de brandharen worden dan ook zo min mogelijk weggehaald.
In de gemeente Maasgouw kunnen particulieren ook de bestrijding laten doen tegen kostprijs. (voor tarieven: zie deze site van Roerdal Journaal van dinsdag jl)Posted in: roerdalen