pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 11, 2012 9:04 am Lees verder →

Bestrijding zwarte rat gaat door in 2012

Posterholt – Sinds 2010 werken verschillende gemeenten in Noord- en Midden Limburg samen om problemen met de zwarte rat op te lossen.

Ze veroorzaken bedrijfsschade en vormen, als dragers van het Q -virus, Hanta -virus en de MRSA – bacterie, een gevaar voor de volksgezondheid.

In de zomer van 2011 hebben plaagdierbestrijders, deskundig op het gebied van de bestrijding van de zwarte rat, ruim 500 locaties in Noord- en Midden-Limburg (zowel bij burgers als bedrijven) bezocht waar het vermoeden bestond op aanwezigheid van het dier. Medio oktober waren de bezoeken afgerond en de resultaten bekend. In Peel en Maas bleek bij 30% van de bezochte locaties een populatie van de zwarte rat te zijn.
De verspreiding van de zwarte rat is voor de samenwerkende gemeenten reden om verdere acties uit te zetten. De gemeenten hebben hun beleid zodanig aangepast dat zij de bestrijding van de zwarte rat bij burgers (laten) uitvoeren. Ook bedrijven wordt de helpende hand toegestoken. Hen wordt de mogelijkheid geboden om, gratis, een bestrijdingsadvies voor hun bedrijf te krijgen.
Vanwege het belang van een goede beheersing van het probleem, hechten gemeenten en hun partners veel waarde aan een goede samenwerking en open communicatie. Zowel burgers als bedrijven worden dan ook opgeroepen alert te blijven en melding te maken richting gemeenten, als er vermoeden van de (zwarte) rat is.

Meer info

Heeft u vragen of een of meerdere ratten gesignaleerd of gevangen, neem dan direct contact op met de gemeentePosted in: roerdalen