pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 31, 2012 7:30 pm Lees verder →

Biologische merret in Wyck: 2 en 9 febr feest

Roerdalen/Maastricht – De biologische markt in Wyck-Maastricht bestaat dit jaar 15 jaar en dat wordt op de donderdagen 2 en 9 februari gevierd. Klanten krijgen kortingsbonnen en op 9 februari kan er bij een aparte stand geproefd worden van heerlijke hapjes, van elke kraam.
Deze kleine, maar smaakvolle markt is in 2009 uitgeroepen tot de lekkerste boerenmarkt van Nederland, en is elke donderdag van 14.00 – 18.30 uur geopend.
We zullen de standhouders even voorstellen:
De natuurbakkerij uit Geleen
Hier verkoopt men vele soorten brood, zoals desembroden, broodjes en banket. Zuivere biologische grondstoffen, zonder onnatuurlijke toevoegingen, worden verwerkt tot heerlijke producten. De ingrediënten zoals spelt, worden zoveel mogelijk uit de euregio gehaald. De appels bijvoorbeeld uit Eckelrade, en hazelnoten uit Grathem.
Meer info op: www.natuurbakkerij.nl
De Wei uit Lanaken (B)
Hier vindt u wellicht het ruimste assortiment biologische kazen van Maastricht. Waaronder heerlijke boerenkazen, rechtstreeks van de boerderij, die in eigen kelders rustig verder rijpen. U vind er regionale kazen, zeer veel geiten en schapenkazen, maar ook bio-vlees en kipproducten uit de ardennen. In de zomer kan men hier ook terecht voor seizoensgebonden fruit van eigen bedrijf, zoals bosbessen en frambozen.
Meer info over dit bedrijf: www.dewei.be
Biologisch kruidentuintje uit Margraten
Bij deze standhouder treft men een enorme grote keus aan, zowel gedroogde kruiden en specerijen alsook verse kruiden, afkomstig uit Margraten. Alle kruidenmengsels zijn zonder zout, maar er is bijvoorbeeld ook een mengsel verkrijgbaar dat geschikt is als zoutvervanger. Daarnaast vindt men er theesoorten, sauzen, dressings, pasta’s en nog veel meer.
Meer info: www.biologisch-kruidentuintje.nl
De Limbiotuin uit Gronsveld
Bij dit bedrijf vindt men groenten en fruit. Appels, afkomstig van eigen hoogstambomen, waaronder lekkere “oude” rassen. Er is speciale aandacht voor seizoensgebonden groente en fruit, wat zoveel mogelijk ook uit de regio komt. Om het assortiment te completeren, zijn er echter ook biologische producten van elders te verkrijgen.
Meer info: www.limbio.nl
Gezonde tussendoortjes
Deze stand vindt men één maal per maand, de tweede donderdag op de biologische markt. Simone van der Heide heeft zich als natuur- en voedingsdeskundige toegelegd op voedselallergieën en intoleranties. Men vind hier producten die gluten-, lactose-, ei- en suikervrij zijn zoals gedroogd fruit, crackers, hennep- en kokosolie, spirulina, rauwe chocolade, literatuur enz.
Meer info: www.gezonde-tussendoortjes.nlPosted in: roerdalen